Katsuta ar bijušo Solberga stūrmani aizvadīs pilnu WRC sezonu

Foto: Toyota Gazoo Racing

Jaunais japāņu rallija pilots Takamoto Katsuta arī nākamgad pasaules čempionātā piedalīsies visos posmos, pārstāvot “Toyota Gazoo Racing” rūpnīcas komandu, bet viņa stūrmanis būs īru sportists Ārons Džonstons.

“Toyota” junioru programmas pilots Katsuta pirmo pilno sezonu aizvada šogad, kad startē ar “Yaris WRC” automašīnu un pašlaik ieņem septīto vietu kopvērtējumā. Viņa spožākais sasniegums ir otrā vieta Kenijā, bet divreiz viņš finišējis ceturtais un trīs reizes – sestais. Pēdējos četrus posmus pēc kārtas japāņu braucējs nav spējis izcīnīt punktus.

“Šī sezona man bijusi ļoti laba,” viņš saka. “Sākumā es visu darīju soli pa solim, un rezultāti kļuva arvien labāki. Kenijas posmā ieguvām pjedestālu, kas bija ļoti īpaša sajūta. Pēc tam viss sāka sarežģīties, bet es ļoti mācos no šiem grūtajiem brīžiem un ceru, ka tā būs noderīga pieredze nākotnē.”

Sezonas laikā Katsutam arī vairākas reizes mainījās stūrmaņi, bet tagad pieņemts lēmums nākamgad braukt kopā ar Āronu Džonstonu, kurš pirms tam lasīja stenogrammu Oliveram Solbergam. Abi kopā jau startēja WRC posmos Somijā un Spānijā. Nākamo sezonu ekipāža aizvadīs pie jaunās “Toyota Yaris Rally1” automašīnas stūres.

Izmantotie resursi:
www.dirtfish.com