Ungārijas rallija ievadā vadībā izvirzās Grjazina ekipāža

Foto: fiaerc.com

Ar superspeciālo ātrumposmu Rabočiringas trasē startējis Eiropas rallija čempionāta septītais posms “Rally Hungary”. Labāko rezultātu sasniedza zem Latvijas karoga startējošais krievu pilots Nikolajs Grjazins ar savu jaunā krāsojuma “Volkswagen Polo GTI R5”, ko sagatavojuši “Sports Racing Technologies” speciālisti.

Grjazins ir atgriezies Eiropas čempionātā pēc trīs posmu izlaišanas, un pirmajā ātrumposmā viņš 0.1 sekundi aiz sevis atstāja Mikolaju Marčiku un Efrēnu Ljarenu, kuri teorētiski vēl saglabā izredzes uz šī gada titulu. Faktiski gan visas kārtis ir Andreasa Mikelsena rokās, kurš šajā nedēļas nogalē savam nesen izcīnītajam WRC2 titulam var pievienot arī uzvaru Eiropas čempionāta kopvērtējumā. Vēl līdz sezonas beigām ir divi posmi, bet ieskaitē tiks vērtēti septiņi labākie rezultāti, un Mikelsenam jau šobrīd ir milzīgs pārsvars pār Marčiku un Ljarenu, kuri atlikušajās sacīkstēs visdrīzāk sacentīsies par vicečempiona godu. Mikelsens pēc pirmā ātrumposma ir piektais, kamēr ceturto vietu ieņem Simone Kampedelli.

2.4 kilometrus garais ātrumposms notika jau pēc tumsas iestāšanās, kopā trasē dodoties pa divām ekipāžam. Grjazins savā braucienā uzveica Mikelsenu.

Diemžēl uz starta pirmajā dopā neizgāja Nils Solanss, kuram bija paredzēts pārstāvēt “Hyundai” nometni Jari Hutunena vietā. Viņa mašīnai bija radušās tehniskas problēmas.

ERC2 klasē starp deviņām ekipāžām ceturto vietu ieņēma Dmitrijs Feofanovs un Normunds Kokins. Kopvērtējumā viņi ir otrie savā klasē, zaudējot tikai Havjēram Pardo, kurš šoreiz uzrādīja otro labāko rezultātu.

Pēc kvalifikācijas, kas notika pirms tam, piloti veica starta pozīciju izvēli sestdienas ātrumposmiem. Pirmais rīt trasē dosies Marčiks, Grjazins izvēlējies otro pozīciju, bet Ostbergs – trešo.

“Rally Hungary” rezultāti pēc 1. ātrumposma:

Vieta Valsts
Pilots
Auto Rezultāts
1. flag
Nikolay Gryazin
Volkswagen Polo GTI R5 1:39.3
2. flag
Mikołaj Marczyk
Škoda Fabia Rally2 evo +0.1
= flag
Efrén Llarena
Škoda Fabia Rally2 evo +0.1
4. flag
Simone Campedelli
Škoda Fabia Rally2 evo +0.3
5. flag
Andreas Mikkelsen
Škoda Fabia Rally2 evo +0.4
6. flag
Erik Cais
Ford Fiesta Rally2 +0.7
7. flag
Norbert Herczig
Škoda Fabia Rally2 evo +0.8
8. flag
Alberto Battistolli
Škoda Fabia Rally2 evo +1.0
9. flag
Umberto Scandola
Hyundai i20 R5 +1.2
10. flag
Mads Østberg
Citroën C3 Rally2 +1.4
= flag
Ádám Velenczei
Škoda Fabia Rally2 evo +1.4
12. flag
András Hadik
Ford Fiesta Rally2 +2.3
= flag
Miklós Csomós 
Škoda Fabia R5 +2.3
= flag
Frigyes Turán
Volkswagen Polo GTI R5 +2.3
15. flag
Yoann Bonato
Citroën C3 Rally2 +2.4

Visi rezultāti >>