Sesks: “Līdzjutēju uzmundrinājumus izjutām katrā ātrumposmā”

Foto: Facebook.com/MartinsSesksRallying

“LMT Autosporta akadēmijas” ekipāža Mārtiņš Sesks un Renārs Francis spraigo pasaules rallija čempionāta sacensību “Rally Estonia” sacensību izskaņā burtiski “izrāva” vietu uz pjedestāla trešā pakāpiena JWRC klasē. Lai gan Seska/Franča tandēms bija noskaņots kareivīgi, uzvarot kopumā piecos ātrumposmos, tomēr pirmajās sacensību dienās zaudētās sekundes vēlāk atgūt bija ļoti grūti.

“Rally Estonia” sākumā Seska/Franča ekipāža ilgi nevarēja atrast īsto braukšanas tempu, līdz beidzot trešās un ceturtās sacensību dienas otrajā daļā bija ļoti ātri un demonstrēja konkurētspējīgu rezultātu. Pēc 21.ātrumposma Sesku/Franci no otrās vietas šķīra tikai 1.6 sekundes. Tomēr stūres pastiprinātāja problēmas 22. ātrumposmā izjauca komandas nodomus turpināt ātrumposmu uzvaru sēriju un nostiprināties trešajā pozīcijā. Ekipāža bija spiesta apstāties un pārstartēt automašīnu, kas maksāja 40 sekundes, un kopvērtējumā no jauna atsvieda uz ceturto vietu. Priekšpēdējā ātrumposmā Sesks/Francis vēlreiz uzrādīja ātrāko laiku, no trešās vietas atpaliekot 8.8 sekundes.

Pašā “Rally Estonia” izskaņā liepājnieki no jauna kāpināja tempu un bija ātrākie 6.51 kilometrus garajā ātrumposmā. Prasme noturēt tempu, kā arī Martina Koči izstāšanās latviešiem ļāva iegūt vietu uz pjedestāla.

JWRC pilots Mārtiņš Sesks: “Šī bija adrenalīna pilna nedēļas nogale, ar dramatisku sākumu un lielu vilšanos par to, ka nespēju būt ritmā arī pēc labas gatavošanās. Taču izdevās sevi pārvarēt un progresēt jau otrajā dienā. Tomēr vislielākais prieks par noslēdzošās dienas sniegumu – bijām labā ritmā un pēdējā ātrumposmā jau trešajā kilometrā ieguvām 13.3 sekunžu pārsvaru pār Koči, līdz viņš izstājās. Neiztikām arī bez tehniskām kļūmēm gan manas vainas dēļ svētdienas pirmajā ātrumposmā, gan atkārtoti, kad pazuda elektriskais stūres pastiprinātājs. Līdzjutēju klātbūtni un uzmundrinājumus izjutām katrā ātrumposmā, tāpēc varu apsolīt, ka turpmākajās sacensībās atgriezīsimies vēl apņēmīgāki un spēcīgāki.”

Seska un Franča sacensību kalendārā pēc “Rally Estonia” ir vēl divi JWRC sacensību posmi, kuri notiks Beļģijā (13.-15.augustā) un Spānijā (14.-17.oktobrī).

“Rally Estonia” rezultāti JWRC klasē:

Vieta Valsts
Pilots
Auto Rezultāts
1. flag
Sami Pajari
Ford Fiesta Rally4 3:19:03.2
2. flag
Jon Armstrong
Ford Fiesta Rally4 +24.1
3.
flag
Mārtiņš Sesks
Ford Fiesta Rally4 +56.4
4.

 

flag
Lauri Joona
Ford Fiesta Rally4 +3:43.7
5.
flag
Raul Badiu
Ford Fiesta Rally4 +4:42.3
6.
flag
William Creighton
Ford Fiesta Rally4 +5:37.1
7.
flag
Robert Virves
Ford Fiesta Rally4 +1:13:58.0

JWRC kopvērtējums pēc 3. posma:

Vieta Valsts Pilots Punkti
1. flag Sami Pajari 71
2. flag Mārtiņš Sesks 67
3. flag Jon Armstrong 56
4. flag Lauri Joona 40
5. flag Martin Koči 34
6. flag William Creighton 28
7. flag Robert Virves 27
8. flag Raul Badiu 17