Kanders un Millers Igaunijā aizvada “Rahvasprint” trešo posmu

Foto: rallifotod.eu

Aizvadītajās brīvdienās Igaunijā, Hāpsalu norisinājās standarta auto sacensību “Rahvasprint” (“Tautas sprints”) čempionāta trešais posms, kur atkal uz starta izgāja divi Latvijas pārstāvji.

Sacensību ietvaros bija jāveic trīs braucieni 2.25 km garā trasē, kuras segums bija veidots gan no asfalta, gan grants.

4WD klasē uz starta stājās 12 dalībnieki, starp viņiem arī Latvijas supersprinta braucējs Niks Kanders (“Audi 80 Quattro”). Braucienos sasniedzis astoto, septīto un piekto vietu, summā Kanders ierindojās septītajā pozīcijā, tomēr vēlāk ticis diskvalificēts, liecina organizatoru publicētais kopvērtējums.

Tikmēr J18 klasē uz starta stājās Māris Millers (“Peugeot 206”) un vēl astoņi citi sportisti. Milleram savos braucienos izdevās uzrādīt septīto, sesto un trešo ātrāko laiku, kas summā deva piekto vietu.

3. posma rezultāti >>

Jāatgādina, ka abi sportisti startēja arī “Tautas sprinta” otrajā posmā, kas notika “auto24ring” trasē. Toreiz viņi savās klasēs ieņēma sestās vietas.

Sezonas kopvērtējumā pašlaik Niks Kanders ir 11. pozīcijā 4WD klasē, bet Māris Millers ierindojas piektajā vietā J18 ieskaitē.

Kopvērtējums >>

Šis bija trešais no šogad plānotajiem desmit “Tautas sprinta” sacensību posmiem, kas tiek aizvadīti dažāda seguma trasēs.

2016. gada Igaunijas “Tautas sprinta” atlikušie posmi:

07.05 – Rapla rahvasprint
21.05 – Kärdla rahvasprint
04.06 – Vasalemma rahvasprint
03.07 – Laitse rahvasprint
06.08 – Läänemaa rahvasprint
13.08 – Väätsa rahvasprint
03.09 – Vasalemma rahvasprint

Izmantotie resursi:
www.autosport.ee