Svilis atgriezīsies Kurzemes rallijā, Calko mērķē uz debiju pilota krēslā

Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Pēc nedaudz vairāk nekā divām nedēļām, 7. augustā Lietuvā startēs 300 Lakes Rally sacensības, kas būs arī Latvijas rallija čempionāta posms.

Spēcīgākie latvieši jau pieteikušies

Šobrīd pieteikumu sarakstā atrodas vairāk par pussimts ekipāžām, tomēr dalībnieki turpina pieteikties. Dotajā brīdī no spēcīgākajām Latvijas pilnpiedziņas ekipāžām, kas savu dalību jau apstiprinājušas, jāmin Jānis Vorobjovs/Andris Mālnieks, Guntis Lielkājis/Vilnis Miķelsons, Jānis Berķis/Edgars Čeporjus, Rolands Jaunzems/Aleksandrs Innuss, kā arī Elviss Hermanis/Gatis Veilands.

Svilis/Pūķis atgriezīsies uz ralliju “Kurzeme”

Diemžēl, uz starta visticamāk arī šajā Latvijas čempionāta posmā neredzēsim spēcīgo Mārtiņa Sviļa/Ivo Pūķa ekipāžu, kas šogad startējusi tikai rallijā Sarma un pēc tam Eiropas čempionāta posmā Rally Liepāja. Portāls 4rati.lv noskaidroja, ka sportisti sacensībās šobrīd plāno atgriezties uz ralliju Kurzeme 2015.

Konstantīns Calko vēlas kļūt par rallija pilotu

Arī šogad 300 Lakes Rally startēs pieredzējušais un tituētais krosa braucējs Sergejs Blažēvičs no Daugavpils, kuram pērn stūrmaņa pienākumus šajā sacīkstē pildīja autošosejas pilots Konstantīns Calko. Šogad gan Calko viņam stenogrammu nelasīs, taču ir plāns kaut kad nākotnē aizvadīt rallija sacensības, iejūtoties pilota lomā. Sportists nesen vēlējās sēsties pie R2 auto stūres, taču pagaidām plāns uz kādu laiku atlikts malā, iespējams, līdz nākošajam gadam, atzīst Calko.

Startētāju sarakstā arī zviedri, briti, somi un vācieši

Šogad 300 Lakes Rally būs Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas un Ziemeļeiropas zonas (NEZ) rallija čempionātu posms, tālab arī dalībnieku sastāvs visai starptautisks. No šobrīd pieteiktajām 52 ekipāžām, Latviju gatavojas pārstāvēt 13, bet ierindā būs arī autosportisti no Lietuvas, Baltkrievijas, Krievijas, Zviedrijas, Somijas, Lielbritānijas un Vācijas.

Startēs arī Trabant markas auto

Jāizceļ vācu pilots Pjērs Rēmers, kurš sacensībās plāno startēt ar rallija trasēs ne tik bieži redzamo Trabant markas automašīnu. Ar Ford Fiesta R2 tikmēr startam gatavojas zviedrs Jakobs Jansons, kurš Baltijā, tāpat kā Rēmers, līdz šim nav braucis. Neierasts pieteikums arī no brita Maikla Hollanda, kurš brauks ar Ford Escort MK1.

Informāciju sagatavoja:
Juris Dargēvičs, 4rati.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *