Butvila pārstāvētā “Subaru” komanda aizvadīs pilnu ERC sezonu

Lietuviešu rallista Dominika Butvila pārstāvētā komanda “Subaru Poland Rally Team” pēc veiksmīga sezonas sākuma nolēmusi izvērst šī gada programmu un aizvadīs gandrīz visus Eiropas rallija čempionāta (ERC) posmus.

Startējot ar “Subaru Impreza WRX STi” automobili, Burvils ieguva otro vietu ERC2 klasē Latvijā notikušajā otrajā čempionāta posmā “Rally Liepāja”. Pateicoties šim rezultātam, Butvils pēc diviem posmiem ieņem ceturto vietu kopvērtējumā, kamēr “Subaru Poland Rally Team” ir otrajā vietā komandu ieskaitē.

Ņemot vērā lielisko sākumu, poļu vienība nolēmusi paplašināt šī gada sacensību programmu un izvirzījusi jaunu mērķi – cīnīšanos par ERC2 titulu gan braucēju, gan komandu ieskaitē.

“Aizvadīt ERC sezonu kopā ar “Subaru Poland Rally Team”, tā man ir lieliska iespēja,” atzīst Butvils, kurš ir viens no vadošajiem Lietuvas rallija pilotiem. “Es darīšu visu, lai šo iespēju izmantotu pēc iespējas labāk, sevišķi ņemot vērā, ka nākamais plānotais posms būs jāveic pa granti, uz kuras es jūtos ļoti komfortabli.”

Sezonas atlikušās daļas paplašināto ERC programmu “Subaru Poland Rally Team” uzsāks ar Portugālei piederošajās Azoru salās gaidāmo ceturto sezonas posmu “SATA Rallye Açores”, kas risināsies no 4. līdz 6. jūnijam.

Dominiks Butvils “Subaru Poland Rally Team” pievienojās 2014. gadā, kad ieguva vērtīgu pieredzi arī asfalta rallijos, jo aizvadīja sezonu Polijas čempionātā. Kopvērtējumā izdevās izcīnīt astoto vietu.

Butvils guvis godalgotas vietas arī rallijos Latvijā. Jāizceļ izcīnītā otrā vieta absolūtajā ieskaitē 2013. gada rallijā “Sarma”, kā arī šogad gūtā trešā vieta kopējā ieskaitē un otrā vieta ERC2 klasē rallijā “Liepāja”.

ERC2 kopvērtējums pēc 2. posma

1. David BOTKA (HUN), 44
2. Vojtech STAJF (CZE), 42
3. Siim PLANGI (EST), 39
4. Dominykas BUTVILAS (LTU), 30
5. Mārtins SVILIS (LVA), 25
6. Krisztian HIDEG (HUN), 20
7. Jānis VOROBJOVS (LVA), 19
8. Lukasz KABACINSKI (POL), 13
9. Inessa TUSHKANOVA (UKR), 2

1. SUBARU DUCK CZECH NATIONAL TEAM, 35
2. SUBARU POLAND RALLY TEAM, 25
3. VOROBJOVS RACING, 18
4. BOTKA RALLY TEAM, 15
5. HIDEG TEAM SE, 12

Teksts: 4rati.lv
Foto: Dace Janova (ewrc)

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *