Ostbergs: “Pēc Mīkes avārijas spiediens no komandas pieauga”

Meksikas rallija otrās vietas ieguvējs Madss Ostbergs atzīst, ka pasaules rallija čempionāta (WRC) trešais posms bijis nervozas sacensības, jo vairāk nekā jebkad “Citroen” komandai bija nepieciešams labs rezultāts.

Pirmajos divos WRC sezonas posmos ne viņš, ne arī Kriss Mīke nespēja kāpt uz pjedestāla, līdz ar to pirmajā grants posmā “Citroen” no saviem braucējiem gaidīja ko vairāk. Tomēr Mīke izstājās jau rallija pirmajā daļā.

“Komandai sezonas sākums nepadevās labs un pēc Krisa avārijas spiediens tikai pieauga,” stāsta Ostbergs. “Man nebija nekādu citu iespēju kā visiem spēkiem mēģināt tikt līdz finišam. Tomēr es gribēju braukt ātri. Gribēju, lai izdodas labs rallijs.”

Ostbergs sacīksti sāka ar saslīdēšanu piektdienas pirmajā ātrumposmā, tomēr pēc tam spēja pabraukt ātri un astotajā ātrumposmā jau pakāpās līdz pirmajam trijniekam. Kad Jari-Mati Latvala avarēja, norvēģis jau ieņēma otro vietu, tomēr uz pēdām mina Andreass Mikelsens.

“12. ātrumposmā pieļāvu kļūdu un pārsvars pār Andreasu vairs nebija liels,” stāsta Ostbergs. “Viņam radās cerības uz otro vietu un viņš sāka braukt ātrāk. Arī es centos darīt to pašu, tomēr bija jāsaglabā līdzsvars. No vienas puses gribēju braukt ātri, bet otras puses bija jābrauc droši. Kaut kā izdevās atrast vidusceļu. Domāju, ka tas izdevās labi.”

Kamēr Ostbergam tas bija pirmais pjedestāls sezonā, visos pirmajos trīs posmos trešo vietu izdevies gūt “Volkswagen” trešajam pilotam Mikelsenam. Tas šobrīd kopvērtējumā viņam ļauj ierindoties otrajā vietā, zaudējot tikai pirmo trīs sacīkšu uzvarētājam Sebastjēnam Ožjē.

“Trešā vieta Meksikas rallijā un vēl divi posmi par “Power Stage” ātrumposmu – tas ir absolūti lielisks rezultāts,” saka Mikelsens. “Šajos ātrumposmos man nebija daudz pieredzes, tādēļ vajadzēja braukt drošā tempā. Mērķis bija braukt bez kļūdām un tas perfekti izdevās. Esmu absolūti priecīgs par iznākumu. Pagājušajā gadā šeit piedzīvoju divas avārijas, tādēļ tagad esmu apmierināts. Šobrīd esmu tālu no Seba, taču mērķis ir turpināt tādā pašā garā.”

Pasaules rallija čempionāta kopvērtējums

Vieta Pilots Punkti Vieta Komanda Punkti
1. Sébastien Ogier 81 1. Volkswagen Motorsport 99
2. Andreas Mikkelsen 47 2. Hyundai Motorsport 75
3. Thierry Neuville 35 3. M-Sport World Rally Team 48
4. Mads Østberg 32 4. Citroën Total Abu Dhabi WRT 42
5. Elfyn Evans 26 5. Volkswagen Motorsport II 20
6. Jari-Matti Latvala 19 6. Jipocar Czech National Team 15
7. Daniel Sordo 18 7. Hyundai Motorsport N 3
8. Martin Prokop 14 8. FWRT s.r.l. 1
9. Ott Tänak 12
10. Hayden Paddon 10
11. Kris Meeke 10
12. Nasser Al-Attiyah 6
13. Sébastien Loeb 6
14. Yuriy Protasov 2
15. Nicolás Fuchs 2
16. Jari Ketomaa 1

Teksts: 4rati.lv
Foto: wrc.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *