Sordo mēnesi pēc traumas gūšanas gatavs atgriezties rallijā

Mazāk nekā mēnesi pēc tam, kad Danijs Sordo kritienā no velosipēda lauza divas ribas, sportists ir gatavs atgriezties pasaules rallija čempionātā (WRC).

Sordo kritienu piedzīvoja treniņa laikā un nevarēja piedalīties sezonas otrajā posmā “Rally Sweden”, kad viņa vietā “Hyundai” komandā debitēja Kevins Abrings. Savukārt jau 3. martā, kad tiks dots starts WRC trešajam posmam “Rally Guanajuato Mexico”, Sordo atkal varēs stāties uz starta.

“Šis negadījums bija vienkārši viena no tām lietām,” intervijā “wrc.com” stāsta Sordo. “Es nebraucu ātri – nebija nekā tāda. Vienkārši nokritu un salauzu ribas. Tagad jūtos daudz labāk un pat pēc aizvadītām divām testu dienām jutos labi. Varbūt vēlāk bija nedaudz nekomfortabla sajūta, tomēr pabraukt varēju bez problēmām, turklāt man vēl ir dotas divas nedēļas atpūtai.”

Sordo atzīst, ka savā ziņā viņam pat paveicies.

“Ribas, ko salauzu, atrodas pie manas muguras,” skaidro spānis. “Ja es būtu salauzis priekšējās ribas, domāju, ka ar drošības siksnu dēļ startēt būtu daudz nekomfortablāk. Meksikas rallijs nav pārāk grūta sacīkste – testos jau izmēģinājām līdzīgus apstākļus un viss bija kārtībā.”

Jāpiemin, ka 2006. gadā pēc kritiena no velosipēda četrus ralliju bija spiests izlaist Sebastjēns Lēbs. Tāpat pēc līdzīga negadījuma 2002. gadā divus posmus izlaida toreizējais “Mitsubishi” rūpnīcas komandas braucējs Alisters Makrejs.

“Var veikties un var neveikties,” skaidro Sordo, norādot, ka braukšana ar velosipēdu rallija pilotiem ir normāla lieta. “Es daudz braucu ar kalnu velosipēdu un dažreiz nokrītu. Domāju, ka tā ir daļa no dzīves. Un tā ir daļa no sporta. Galu galā, mums ar kaut ko ir jānodarbojas. Riteņbraukšana turklāt ir labs treniņš.”

Teksts: 4rati.lv
Foto: autopista.es

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *