Butvils sola cīnīties ar ERC2 favorītiem Vorobjovu un Plangi

Visa 2014. gada garumā guvis pieredzi asfalta trasēs, ātrais lietuviešu braucējs Dominiks Butvils šonedēļ piedalīsies ziemas sacensībās “Rally Liepāja”. Tomēr ilgā prombūtne no šāda veida sacīkstēm neliedz viņam sapņot par uzvaru.

“Man ļoti patīk braukt pa sniegu – tas vienmēr bijis mans mīļākais trases segums,” atzīst Butvils, kurš pērn startēja Polijas čempionātā. “Tomēr atgriezties pēc vienas sezonas, ko esmu pavadījis braucot pa asfalta ceļiem, nav tik vienkārši kā varētu izskatīties. Tomēr, ja ir labs treniņš, varu būt tik pat ātrs kā agrāk.”

Nesen Butvils ar “Mitsubishi Lancer Evo X” piedalījās Lietuvas rallija čempionāta pirmajā posmā, kur izcīnīja ceturto vietu. Tagad viņš atgriezīsies pie “Subaru Impreza STi” stūres, pārstāvot “Subaru Poland Rally Team”.

“Pagājušajā nedēļā piedalījos “Halls Winter Rally” sacensībās Lietuvā,” stāsta Butvils. “Pirmos ātrumposmus uz sniega veikt bija patiesi grūti, tomēr, kad pielāgoju vajadzīgo braukšanas stilu, ātrums atgriezās. Domāju, ka pieredze, ko esmu guvis asfalta trasēs, palīdzēs man būt ātrākam arī uz slidenajiem segumiem, jo tagad esmu daudz universālāks pilots nekā iepriekš.”

“Rally Liepāja” ietvaros Butvils sacentīsies ERC2 klasē, kur startēs arī latviešu piloti Jānis Vorobjovs un Mārtiņš Svilis. Kopsummā ERC2 ieskaitē pieteikušās 11 ekipāžas.

“Zinu par savas komandas uzstādītajiem mērķiem, tomēr tajā pašā laikā gribu koncentrēties uz to, lai šo ralliju nobrauktu tīri,” skaidro lietuvietis. “Gala rezultāts būs atkarīgs no daudziem un dažādiem faktoriem, tāpēc būs jābrauc tik ātri, cik spēju un pilnībā jāizmanto mašīnas iespējas. Ceru, ka, braucot augstākajā līmenī, nāks arī rezultāts. Jau iepriekš esmu spējis veiksmīgi sacensties ar ātrākajiem ERC2 klases braucējiem, tādiem kā Jānis Vorobjovs un Sīms Plangi. Tiesa, zinu arī to, ka arī šogad viņi būs ļoti ātri.”

Butvila stūrmanis ir polis Kamils Hellers, kurš stenogrammu lasa angļu valodā.

Informācijas avots: fiaerc.com
Teksts: 4rati.lv
Foto: eurosport.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *