Aizvadītās nedēļas nogalē testu programmu ar Ford Fiesta R2 automašīnu pirms gaidāmā Eiropas čempionāta posma “Rally Liepāja” aizvadījis talantīgais 18 gadus vecais Jānis Krickis. Viņam šis būs pirmais starts pie šī auto stūres – iepriekš viņš brauca ar tehniski daudz vājāko “VW Golf”.

LMT Autosporta Akadēmijai aizvadītā nedēļa bija ļoti interesanta. Tika nolemts, ka Jānim Krickim uz Rally Liepāja tiek piešķirta Ford Fiesta R2 automašīna, jo savu ātrumu Krickis jau bija pierādījis, bet ar tikšanu līdz finišam bija galīgi pašvaki – tehnikas defekti sekoja viens otram.

Jānis, protams, bija ļoti priecīgs par šādu iespēju, un, lai kārtīgi sagatavotos Liepājas rallijam, aizvadīja trīs dienu testus. Piektdien testi bija Brīvkalnu trasē, taču daudz nobraukt nesanāca – salūza pusass.

Jau sestdien auto atkal bija trasē, kopā ar citiem LMT Autosporta Akadēmijas pārstāvjiem aizvadot testus pie Ērgļiem. Šie testi Jānim nesākās pārāk cerīgi – kļūda bremzēšanā un auto taranē valni. Ar klātesošo palīdzību auto no vaļņa tika nocelts un secināti kosmētiski bojājumi – tātad testus varēja turpināt.

Ja sestdiena jaunajam LMT Autosporta Akadēmijas pilotam pagāja pierodot pie jaunās automašīnas (visgrūtāk bija pierast labajām bremzēm un tam, ka mašīna taisnēs nav “jāķer”, kā tas bija ar golfiņu, bet stūre jātur taisni), tad jau svētdien Jānis parādīja ļoti labu ātrumu.

Kopumā izskatās, ka 18 gadus vecais jaunēklis pēc testos nobrauktajiem teju 250 kilometriem ir labi sagatavojies Liepājas rallijam un noteikti būs vērā ņemams konkurents pārējiem LMT Autosporta Akadēmijas pilotiem – Emīlam Blūmam, Tomam Lielkājim un Mārtiņam Seskam.

Un vēl. Sestdien un svētdien, neskatoties uz nobrauktajiem vairāk nekā 200 kilometru, mašīnai neradās neviens tehnisks defekts!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *