Nebars pārliecinoši triumfē “Sarma 2015” rallijsprinta ieskaitē

Ar pārliecinošu Kārļa Nebara uzvaru šodien Gulbenē noslēdzās Latvijas rallijsprinta čempionāta otrais posms, kas risinājās paralēli rallijam “Sarma 2015”.

Rallijsprinta dalībnieki trasē devās tikai šajā dienā un veica četrus no plānotajiem pieciem ātrumposmiem. Pirmo ātrumposmu atcēla trasē nekorekti novietoto ātruma slāpētāju dēļ.

Kārlis Nebars, kurš šogad startē kopā ar jauno stūrmani Andžeju Jankovski, bija ātrākais visos četros notikušajos ātrumposmos. Pirmajā no tiem viņš par 12 sekundēm apsteidza motokrosistu Ronaldu Baldiņu, kurš veiksmīgi uzsācis startus rallijsprinta disciplīnā. Arī otrajā Baldiņš bija Nebara tuvākais sekotājs, turklāt nu jau zaudēja vien pusotru sekundi. Diemžēl viņa cīņa beidzās ar nobraukšanu no ceļa un zaudētām 12 minūtēm trešajā ātrumposmā.

Tur Nebara tuvākais bija Ingus Pantelis, kurš tobrīd pacēlās uz trešo vietu sacensību kopvērtējumā, aiz Aigara Bajāra. Savukārt ceturtais tobrīd bija Mareks Švarcs-Švampāns. Nebars pirms noslēdzošā ātrumposmā jau bija ievērojami atrāvies, kamēr pārējo pozīciju liktenis nebija skaidrs – otrā līdz sestā vieta iekļāvās 16 sekunžu robežās.

Lai gan Nebars bija ātrākais arī pēdējā ātrumposmā, Švarcam-Švampānam pietika ar trešo vietu, lai no ceturtās pozīcijas pakāptos uz otro. Savukārt Ints Jeršovs uzrādīja otro labāko laiku, pakāpjoties uz trešo vietu absolūtajā rallijsprinta “Sarma 2015” ieskaitē.

Rezultātā Nebars kļuva par “4WD Open” klases uzvarētāju, šajā ieskaitē aiz sevis atstājot Bajāru un Panteli. Savukārt Švarcs-Švampāns uzvarēja 4WD ieskaitē, par 6 sekundēm apsteidzot Jeršovu, kamēr trešā vieta Edgaram Piļkam. “2WD Open” vērtējumā Jānis Cielēns par nepilnām 5 sekundēm apsteidza mājinieku Lauri Mezīti, trešajā vietā atstājot Arni Alksni. Savukārt klasē 1600 pārliecinošs triumfs Kasparam Kolam. Pusotru minūti no viņa atpalika Kristaps Lācis, bet trešo vietu guva Aigars Berkolds.

Rallijsprinta “Sarma 2015” rezultāti:

1. K.Nebars, 41:37.41
2. M.Švarcs-Švampāns, +1:27.54
3. I.Jeršovs, +1:33.54
4. A.Bajārs, +1:34.10
5. E.Piļka, +1:35.90
6. I.Pantelis, +1:36.48
7. A.Ustups, +2:01.33
8. J.Cielēns, +3:22.85
9. L.Mezītis, +3:27.73
10. M.Neško, +3:54.58

Info: autorally.lv
Foto: Dace Janova (4rati.lv)

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *