Rallijkrosa čempions Peters Solbergs varētu atgriezties WRC

2014. gada pasaules čempions rallijkrosā Peters Solbergs pieļauj iespēju atgriezties pasaules rallija čempionātā jau nākamajā sezonā.

Šobrīd Solbergs meklē sponsorus, lai varētu pilnvērtīgi aizvadīt vēl vienu sezonu rallijkrosā un aizstāvēt šogad izcīnīto titulu. Tomēr nav noslēpums, ka paralēli viņš cenšas nodrošināt iespēju atgriezties rallijā, lai mēģinātu atkal uzvarēt tur. Kā zināms, Solbergs par WRC čempionu jau kļuva 2003. gadā, tomēr daudzie mēģinājumi to atkārtot cietuši neveiksmi.

“Viss notiek,” saka Solbergs. “Un, jā, mana atgriešanās WRC ir iespējama. Nekas vēl šobrīd nav skaidrs, ja runājam par nākamo sezonu. Tomēr, kas attiecas uz WRC, tad vienmēr esmu teicis, ka nekad nedrīkst teikt “nekad”. Rallijs dzīvo manā sirdī un tā tas vienmēr paliks.”

Pat tādā gadījumā, ja Solbergam izdosies savākt līdzekļus, lai atgrieztos WRC, pirmajā posmā Montekarlo rallijā viņu neredzēsim. Šobrīd ir atlicis pārāk maz laika, lai nodrošinātu iespēju tur startēt.

“Diezgan skaidri varu pateikt, ka pirmajā posmā nestartēšu,” apstiprina Solbergs. “Tomēr pēc tam… kas zina? Man patīk posms Zviedrijā un es jau tur piedalījos pēdējos pāris gados [uzvarot vēsturisko auto ieskaitē ar privātu “Ford Escort”].”

Solbergs WRC pameta 2012. gada nogalē, kad no čempionāta aizgāja “Ford” rūpnīcas komanda. Nesen viņš ar “Citroen C4 WRC” startēja “Condroz Rally” autosacīkstēs un bija līderis, pirms saskārās ar tehniskām problēmām un izstājās.

Norvēģis atzīst, ka pēc čempiona titula izcīnīšanas rallijkrosā, jūtas daudz spēcīgāks: “Jūtos konkurētspējīgāks kā pilots. Kad startēju Kondrozā, sajutos stiprāks nekā jebkad agrāk. Tas, ar ko esmu nodarbojies pēdējos divus gadus, licis uz visu paraudzīties citādāk un visu analizēt savādāk. Šobrīd es braucu labāk nekā jebkad.”

Info: autosport.com
Foto: rallycrossrx.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *