Lemānas pilots Sarazāns līderis Korsikā, ERC čempions Lapi avarē

Lemānas sacīkšu pilots Stefans Sarazāns ieņem vadošo pozīciju pēc aizvadītās pirmās dienas Eiropas rallija čempionāta finālposmā Korsikā.

Pirmajā rallija dienā Korsikā bija jāveic seši asfalta ātrumposmi un Sarazāna galvenais konkurents bija pērnā gada šī posma uzvarētājs Braiens Bufjē, ar kuru abi mitrajā trasē vairākas reizes apmainījās pozīcijām. Šobrīd Sarazāns ir tikai 1.7 sekundes priekšā, kamēr trešajā vietā esošais Kevins Abrings ir jau 38 sekundes aiz līdera. Tiesa, Abringu piemeklējušas tehniskas problēmas pārbraucienā pēc pēdējā ātrumposma.

Sarazānam ir pietiekami liela pieredze rallijā, taču pēdējos gados viņš šajā disciplīnā startē reti, ikdienā pārstāvot “Toyota” komandu šosejas sacensībās. Šodien gan viņš neiztika bez starpgadījumiem, jo otrajā ātrumposmā gandrīz notrieca uz ceļa stāvošu govi, tomēr spējot izvairīties no avārijas. Bufjē gandrīz 20 sekundes pazaudēja ceturtajā ātrumposmā, kad vairākus kilometrus pirms finiša pārdūra riepu.

Esapeka Lapi bija pacēlies uz trešo vietu, taču piektajā ātrumposmā piedzīvoja avāriju. Tomēr jau pirms tam soms bija kļuvis par 2014. gada Eiropas čempionu, jo viņa vienīgais pretendents Zeps Vīgands jau testos pēc avārijas “nodedzināja” auto un uz starta nedevās.

Tomēr Vīgands vismaz ir nosargājis otro vietu čempionātā, jo Kreigs Brīns un Kajetas Kajetanovičs, kuri vēl varēja viņu apsteigt, iedzīvojās problēmās. Brīns ieņēma trešo vietu, kad transmisijas problēmas lika izstāties pēc trešā ātrumposma. Kajetanovičs izstājās jau pirmajā ātrumposmā, kad viņa auto radās problēmas ar kardānu.

Korsikas rallija rezultāti pēc SS6:

1. Stephane Sarrazin (Ford Fiesta RRC), 1:22:05.4
2. Bryan Bouffier (Ford Fiesta RRC), +1.7
3. Kevin Abbring (Peugeot 208 T16 R5), +38.3
4. Eric Camilli (Peugeot 207 S2000), + 1:11.0
5. Julien Maurin (Ford Fiesta R5), +2:14.2
6. Romain Dumas (Porsche 997 GT3), +2:26.9
7. Bruno Magalhaes (Peugeot 208 T16 R5), +2:58.7
8. Jaromir Tarabus (Skoda Fabia S2000), +3:42.2
9. Jean-Mathieu Leandri (Ford Fiesta R5), +4:20.0
10. Pierre-Antonie Guglielmi (Renault Clio RS), +4:56.9

Info: fiaerc.com
Foto: fiaerc.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *