Miko Hirvonens paziņo par aiziešanu no rallija

Četrkārtējais WRC vicečempions Miko Hirvonens paziņojis par aiziešanu no rallija šī sezonas izskaņā. Pasaules čempionāta posms Lielbritānijā varētu kļūt par pēdējo viņa karjerā.

Hirvonens, kuru 2009. gadā tikai 1 punkts šķīra no WRC čempiona titula, kopš atgriešanās “M-Sport” komandā, pēdējo divu sezonu laikā, nav spējis gūt nevienu uzvaru.

Neskaidrības par viņa nākotni virmoja gaisā jau vairākas nedēļas, bet tagad, pēc 13 rallijā pavadītām sezonām, 34 gadus vecais somu autosportists paziņojis, ka vēlas vairāk laika veltīt ģimenei.

“Daudzus gadus esmu veltījis uzmanību tikai sev,” stāsta Hirvonens. “Rallijs ir paņēmis lielu daļu no manas dzīves un sacīkšu kalendārs vienmēr bijis diezgan nepielūdzams. Esmu spējis izbaudīt katru minūti, ko esmu tam visam veltījis. Lai gan man joprojām patīk startēt sacīkstēs, vēlos veltīt uzmanību arī citām svarīgām lietām, kas ir daļa no manas dzīves – bērniem un ģimenei. Ir daudzas lietas, kuras vēl neesmu izmēģinājis un tagad gribu gūt jaunu pieredzi.”

Hirvonens neizslēdz, ka varētu atgriezties motoru sportā, tomēr apgalvo, ka viņa profesionālā karjera ir galā.

“Kā jebkurš, kam patīk motoru sports, es neesmu tikai rallija fans,” saka Hirvonens. “Man vienmēr paticis neizlaist no acīm arī citas autosporta disciplīnas. Tomēr, ja es tuvākajā nākotnē pieņemšu kādu no šiem izaicinājumiem, tas būs tikai baudas gūšanai.”

Savā WRC karjerā Hirvonens startējis 162 posmos un uzvarējis 15 no tiem, bet savā karjerā pārstāvējis arī “Subaru”, “Ford” un “Citroen” rūpnīcu komandas. 2008., 2009., 2011. un 2012. gadā Hirvone ieguva otro vietu pasaules rallija čempionātā, bet 2006. un 2007. gadā ieguva trešo vietu.

Info: autosport.com
Foto: wrc.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *