Mīkes avārija Vācijā neietekmēs izredzes palikt “Citroen” sastāvā

Lai gan Kriss Mīke iepriekšējā pasaules rallija čempionāta posmā Vācijā piedzīvoja avāriju un no sacensībām izstājās, tas neietekmēs viņa izredzes saglabāt vietu “Citroen” rūpnīcas komandas sastāvā uz 2015. gada sezonu.

Mīke tikko bija kļuvis par rallija līderi, tomēr ātri pārvilka svītru cerībām izīnīt pirmo WRC uzvaru karjerā.

Negadījumā vainojama nepareizi sastādīta stenogramma, kur pirmais no 16. ātrumposma līkumiem tika ierakstīts kā ātrāk veicams nekā patiesībā to drīkstēja darīt. Rezultātā Mīkes pilotētais “Citroen DS3 WRC” izslīdēja no trases un tika sasista auto priekšējā daļa.

“Tas, ko Kriss ir paveicis kopš šī gada sākuma atbilst tam, ko no viņa gaidīju,” stāsta “Citroen” komandas vadītājs Īvs Matons. “Paredzu, ka viņš būs kopā ar mums arī nākamgad. Trīs gadus ar WRC mašīnu viņš nebija startējis asfalta rallijos un apstākļi Vācijā bija sarežģīti. Tomēr viņš savu darbu darīja labi. Gribu to paturēt atmiņā un brīdī, kad tiks pieņems lēmums par nākamā gada pilotiem, šo avāriju trīs ātrumposmus pirms finiša es neņemšu vērā.”

Arī Mīke ar sniegumu Vācijas rallijā ir apmierināts.

“Mans sniegums piektdien un sestdien bija labs un to man neviens nevar atņemt,” viņš saka. “Pat, ja es būtu uzvarējis, Jari-Mati Latvala un Sebastjans Ožjē bija ātrāki, viņi brauca “citā pārnesumā”, tomēr es biju labākais no visiem pārējiem.”

Tiesa, ziemeļīrs nav sajūsmā par notikumiem 16. ātrumposmā: “Tas ir tik slikti, kad izbrauc no trases pirmajā līkumā, kad tev ir dota iespēja atrasties vadībā… Es visu sad**su. Tas varēja būt tik skaists stāsts un liels solis uz priekšu, taču rezultātā pārforsēju. Bija jāraud jau pagājušajā gadā Somijā un pērn Austrālijā, bet šim es tikšu pāri. Šobrīd ir jāskatās uz situāciju kopumā. Šis man bija pirmais asfalta rallijs trīs gadu laikā, tāpēc ar savu ātrumu esmu apmierināts.”

Jau ziņots, ka šobrīd “Citroen” padziļināti pievērš uzmanību savu pilotu sniegumam, jo no tā būs atkarīgs, kāds būs komandas sastāvs 2015. gada sezonā.

WRC kopvērtējumā Mīke ar diviem pjedestāliem ir astotais, bet viņa pāriniekam Madsam Ostbergam veicies labāk – norvēģa kontā trīs pjedestāli un ceturtā vieta. Tiesa, Ostbergs ir izstājis divos no aizvadītajiem trim WRC posmiem.

Info: autosport.com
Foto: citroenracing.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *