Ekstroms: “DTM dēļ man ir grūti cīnīties par titulu rallijkrosā”

Zviedru autosportists Matiass Ekstroms pagājušās nedēļas nogalē gūto uzvaru “Monster Energy” FIA pasaules rallijkrosa čempionāta piektajā posmā savā dzimtenē nosaucis par vienu no skaistākajiem panākumiem savā karjerā.

Rallijkross Holjesas trasē pulcēja rekordlielu skatītāju skaitu – klātienē pasaules čempionāta cīņas vēroja gandrīz 35 tūkstoši cilvēku. Visās klasēs kopā viņiem bija iespēja redzēt 107 sacīkstes. Vienā no tām “SuperCar” klases finālā uzvaru guva Ekstroms, kurš startē paša izveidotās EKS komandas sastāvā ar “Audi S1” rallijkrosa auto.

“Ja es rakstītu grāmatu un veidotu savu sapņu stāstu, šajā grāmatā būtu rakstīts par to, kas notika Holjesas trasē,” stāsta Ekstroms, kurš pērn Zviedrijas posmā ieņēma otro vietu.

Jau 14. gadu Ekstroms startē DTM autošosejas čempionātā Vācijā, pārstāvot “Audi” rūpnīcu. 2004. un 2007. gadā viņš  kļuva par čempionu, bet atsevišķās sacīkstēs uzvarējis 17 reizes. Ekstromam ir arī divas uzvaras ikgadējā Čempionu sacīkstē (RoC), ik pa laikam viņš piedalījies atsevišķos WRC posmos, kā arī rallijkrosa sacensībās Zviedrijā. Šī ir pirmā sezona, kad viņš rallijkrosā startē starptautiskā līmenī, taču neaizvada pilnu sezonu, jo aizvien brauc DTM.

“Vēl decembrī mums nebija nekā no rallijkrosa komandas un mēs kavējām ar pieteikšanos šī gada čempionātam, tomēr viss nostājās savās vietās,” stāsta Ekstroms. “Mans galvenais mērķis ir kļūt par pasaules rallijkrosa čempionu, tomēr tā kā joprojām aizvadu pilnu sezonu DTM čempionātā, to izdarīt būtu grūti… Tomēr es varu būt daļa no uzvarētāju komandas kā tās vadītājs! Nekad neesmu bijis uz FIA apbalvošanas ceremoniju, taču man tas ļoti patiktu.”

Aiz Ekstroma sezonas piektajā posmā Zviedrijā palika divi norvēģi – “Olsbergs MSE” pilots Andreass Bakerūds un bijušais pasaules rallija čempions Peters Solbergs.

Tiesa, čempionāta vadībā aizvien ir latvietis Reinis Nitišs, kurš šoreiz grūtajā finālā ieguva ceturto vietu. Viņš šogad ir vienīgais “SuperCar” klases pilots, kas visos aizvadītajos pasaules čempionāta posmos ticis līdz pusfināliem. Ja ne mašīnas defekts otrajā posmā Lielbritānijā, kas liedza startēt izšķirošajā cīņā, Nitišs varētu lepoties ar finālu sasniegšanu visos posmos.

Nākošais sezonas posms notiks jau 12. un 13. jūlijā, Beļģijā.

Foto: facebook.com/mattiasekstrom.racing

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *