Somijas rallijā WRC klasi pārstāvēs 16 ekipāžas

Pasaules rallija čempionāta posmam Somijā, kas notiks augusta sākumā, apstiprināta 81 ekipāža. No tām 16 pārstāvēs spēcīgāko – WRC klasi.

“Volkswagen” komanda Somijas rallijā piedalīsies ar visiem trim pilotiem – Sebastjanu Ožjē, Jari-Mati Latvalu un Andreasu Mikelsenu. Arī “Citroen” uz starta izies tradicionālajā sastāvā, ar pilotiem Madu Ostbergu un Krisu Mīki. “Hyundai” tikmēr līdzās pamatbraucējam Tjerī Noivilam uz Somijas rallija starta liks doties mājiniekam Juho Hanninenam, kas ar WRC auto šajā posmā brauks jau ceturto reizi dzīvē, kā arī Heidenam Padonam.

Vairāki privātie braucēji izies uz starta ar “Ford Fiesta RS WRC” automobiļiem. “M-Sport” komandas pilotiem Miko Hirvonenam, Elfinam Evansam un Rosbertam Kubicam Somijā pievienosies polis Mihals Solovovs, kurš iepriekšējā posmā savā dzimtenē piedzīvoja avāriju. Tikai īsi pirms Polijas WRC posma sponsoru naudu nodrošināja Henings Solbergs, līdz ar to viņš būs redzams arī Somijā. Šogad Solbergs startējis jau četros WRC posmos un visos iekļuvis pirmajā desmitniekā. Ierindā, kā allaž, būs čehs Martins Prokops.

Tāpat Somijas rallija sarakstā WRC klasē atrodami vēl divi interesanti pieteikumi. Startam gatavojas Eiropas čempionāta vicelīderis Kreigs Brīns. Viņš ar WRC mašīnu šogad brauca jau Zviedrijas rallijā, kad finišēja devītais, kā arī nesen uzvarēja “Ravens Rock Rally” sacīkstēs Īrijā. Jarko Nikaram tikmēr šis būs pirmais starts ar WRC auto 2014. gada sezonā. Nikara šosezon ir viens no līderiem Somijas rallija čempionātā.

Somijas rallijā notiks cīņas arī WRC2, WRC3, JWRC un “Drive DMACK Fiesta Trophy” klasēs.

WRC2 čempionātā uz Somijas posmu atgriezīsies kopvērtējuma līderis Lorenco Bertelli, kā arī vicelīderis Jurijs Protasovs. Viņi abi varētu sacensties par uzvaru klasē, taču nav reģistrējušies cīņai par ieskaites punktiem. Igaunis Ots Tanaks iepriekšējā posmā Polijā guva pirmo WRC2 uzvaru un Somijā mēģinās izcīnīt jau otro. Startēs arī viņa spēcīgais komandas biedrs Jari Ketomā un tautietis Karls Krūda, kuram pirmās sacīkstes ar jauno “Peugeot” automašīnu nav bijušas ļoti veiksmīgas. Par punktiem WRC2 klasē sacentīsies desmit mašīnas.

Braucēji no Latvijas Somijas posmā nepiedalīsies.

Somijas rallija dalībnieki:

WRC klasē

Sebastjans Ožjē (Volkswagen Polo R WRC)
Jari-Mati Latvala (Volkswagen Polo R WRC)
Kriss Mīke (Citroen DS3 WRC)
Madss Ostbergs (Citroen DS3 WRC)
Miko Hirvonens (Ford Fiesta RS WRC)
Elfins Evans (Ford Fiesta RS WRC)
Tjerī Noivils (Hyundai i20 WRC)
Juho Hanninens (Hyundai i20 WRC)
Andreass Mikelsens (Volkswagen Polo R WRC)
Roberts Kubica (Ford Fiesta RS WRC)
Henings Solbergs (Ford Fiesta RS WRC)
Heidens Padons (Hyundai i20 WRC)
Martins Prokops (Ford Fiesta RS WRC)
Jarko Nikara (Ford Fiesta RS WRC)
Kreigs Brīns (Ford Fiesta RS WRC)
Mihals Solovovs (Ford Fiesta RS WRC)

WRC2 klasē

Jazīds Al-Radži (Ford Fiesta RRC)
Jari Ketomā (Ford Fiesta R5)
Karls Krūda (Peugeot 208 T16 R5)
Ots Tanaks (Ford Fiesta R5)
Valērijs Gorbans (Mini Cooper S2000 1.6T)
Sebastjans Šardonē (Citroen DS3 R5)
Ejvins Brinildsens (Ford Fiesta RRC)
Masimiliano Rendina (Mitsubishi Lancer EVO X)
Salahs bin Eidans (Ford Fiesta R5)
Marko Valario (Mitsubishi Lancer EVO X)

Foto: Dace Janova (4rati.lv)

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *