Tanaks izcīna pirmo WRC2 uzvaru

Aizvadot ceturtās sacensības WRC2 čempionātā, igaunis Ots Tanaks Polijas rallijā guvis pirmo uzvaru.

Vairākas avārijas pirmajos trīs posmos, kuros sportists šogad startēja, liedza viņam ieņemt labu pozīciju kopvērtējumā. Iepriekšējos mēģinājumos WRC2 čempionātā Tanaks bija guvis ceturto un divas astotās vietas.

Tomēr Polijas rallijā “Drive DMACK” pilots bija vadībā no pirmā līdz pēdējam ātrumposmam, uzveicot komandas biedru Jari Ketomā par 1 minūti un 38 sekundēm.

“Piektdien mums ar Jari bija neliela cīņa, taču pēc tam viss bija kārtībā,” stāsta Tanaks, kurš startēja ar “Ford Fiesta R5” automobili.

Polijā un Lietuvā notikušajās sacensībās Tanaks uzvarēja 17 no 22 ātrumposmiem. Ketomā nepaveicās trešajā dienā, kad viņš uzbrauca akmenim un saslīdēja, tādā veidā zaudējot laiku. Toties tagad soms pacēlies uz trešo vietu WRC2 kopvērtējumā un iesaistījies cīņā par titulu.

Nākošais posms notiks viņa dzimtenē Somijā augusta sākumā.

Trešo vietu Polijā guva Saūda Arābijas pārstāvis Jazīds Al-Radži, lai gan pēdējā ātrumposmā svētdien viņš salauza sava “Ford Fiesta RRC” kardāna vārpstu.

Sākotnēji uz pirmo trijnieku pretendēja arī igauņi Karls Krūda un Martins Kangurs, taču viņi abi izstājās. Krūdas cerības uz WRC2 titulu neuzlabojās, kad viņš avarēja sacensību otrajā dienā, tobrīd atrodoties ceturtajā pozīcijā. Savukārt Kangurs zaudēja potenciālo trešo vietu, kad viņa mašīnai nolūza ritenis. Uz labu rezultātu varēja cerēt arī Sebastjans Šardonē, taču jaunajam R5 klases “Citroen” automobilim notika ūdens noplūde un nācās izstāties.

Polijas rallija kopvērtējums WRC2 klasē:

Vieta Pilots Auto Rezultāts
1. Ots Tanaks Ford Fiesta R5 2:42:12.3
2. Jari Ketomā Ford Fiesta R5 +1:38.2
3. Jazīds Al-Radži Ford Fiesta RRC +4:11.2
4. Valērijs Gorbans Mini Cooper S2000 1.6T +5:30.0
5. Bernardu Suza Ford Fiesta RRC +6:35.0
6. Nikolass Fuhs Ford Fiesta R5 +9:09.8
7. Jaroslavs Koltuns Ford Fiesta R5 +11:17.6
8. Masimiliano Rendina Mitsubishi Lancer Evo X +24:00.0
9. Džourdans Serderidis Ford Fiesta R5 +25:28.4
10. Huans Karloss Alonso Mitsubishi Lancer Evo X +30:24.9

Foto: Krists Andersons (ewrc.cz)

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *