Haralds Šlēgelmilhs startēs Āzijas GP2 posmā Indonēzijā

Info: Viesturs Saukāns
Foto: gp2.gpupdate.net

Latviešu autosportists Haralds Šlēgelmilhs sestdien un svētdien Indonēzijā, Sentulas trasē aizvadīs Āzijas GP2 čempionāta otro posmu. Startējot itāļu „Trident Racing” komandas sastāvā Haralds centīsies gūt čempionāta ieskaites punktus, kurus piešķir par finišu pirmajā astoņniekā. Mērķis, kā pierādīja pirmā posma Dubajā otrais brauciens, ir izpildāms.

Indonēzijā, Sentulas trasē līdz šim GP2 klases mašīnas nav aizvadījušas oficiālus braucienus, līdz ar to tiek prognozēts, ka cīņa par vadošajām vietām būs sīvāka nekā pirmajā posmā Apvienotajos Arābu Emirātos. Haralda, kurš ir debitants pie GP2 tehnikas stūres, cerības vairo arī iepriekšējās sacīkstes pieredze – līdz Dubajas braucieniem Šlēgelmilhs bija veicis tikai četras izmēģinājumu dienas.

Šlēgelmilhs ieradās Indonēzijā ceturtdien pēcpusdienā, izbaudot pamatīgu karstumu un gaisa mitrumu. Pirms došanās uz Indonēziju Haralds apmeklēja „Formula Master” čempionātam paredzēto automobiļu sagatavošanas rūpnīcu. Šlēgelmilhs, kurš „International Formula Master” čempionātā aizvadīs vasaras sezonu, sacīja: „Redzētais liecina par augstu profesionalitāti. Ļoti liels pluss ir fakts, ka mūsu „Trident Racing” komandas mašīnas tiek montētas tepat rūpnīcā. Tas nozīmē, ka tehnika līdz pat nonākšanai trasē ir tās autoru un speciālistu aprūpē.”

Vēl starp Āzijas GP2 čempionāta AAE un Indonēzijas posmiem Šlēgelmilhs bija devies uz Austriju, kur aizvadīja fiziskās sagatavotības pārbaudi. „Gandrīz visos testos, kurus bija jāpilda, uzrādīju labākus rezultātus nekā pirms dažiem mēnešiem, kas nozīmē, ka fiziskā sagatavotība kļuvusi vēl labāka. Tam ir liela nozīme, tāpēc pie tā daudz strādāju,” skaidro Haralds Šlēgelmilhs.

Āzijas GP2 čempionāta otrais posms Sentulas trasē norisināsies sestdien un svētdien. Sestdien, 16. februārī notiks brīvie treniņi, kvalifikācija un pirmais brauciens, bet svētdien, 17. februārī tiks aizvadīts otrais brauciens. Sacīkstes translēs arī satelīttelevīzijas kanāls „Eurosport 2″. „Trase pēc pirmās apskates, liekas, būs ļoti smaga, to nevar nosaukt par pasaules augstākā līmeņa kompleksu,” piektdienas rītā komentēja Haralds. „Segums ir ļoti bedrains, taču nesūdzos – tas var izrādīties pat izdevīgi. Piektdienas rītā šeit ir ļoti karsts un mitrs, gluži kā pirtī. Turklāt ik pa brīdim trasi pārklāj lietusgāzes.”

Āzijas GP2 čempionāta pirmajā posmā Dubajā pirmo braucienu Šlēgelmilhs noslēdza 14. vietā, bet otrajā palika 18. pozīcijā pēc tam, kad braucienā cīnījās par septīto pozīciju.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *