Atskats uz Akropoles ralliju

Info: www.rally-live.com
Foto: www.swrt.com

Svētdien ar Gronholma uzvaru noslēdzās 54. Akropoles rallijs. Tas bija ļoti smags pārbaudījums tehnikai, jo daudzi vadošie piloti ātrumposmus beidza ar vienu, vai citreiz pat ar diviem pārsistiem riteņiem. Atgādināsim, ka otrais finišēja Loebs, bet trešais uz goda pjedestāla kāpa P.Solbergs. Vēlamies darīt jums zināmu dažu pilotu domas pēc Akropoles rallija un to, kādi ir pilotu un komandas plāni turpmākajai sezonai un garajām brīvdienām.

„BP Ford”

„Man šis bija ļoti labs rallijs bez nekādām īpašām problēmām” tā saka Gronholms. „Man ir prieks, ka pirms garajām brīvdienām ir izdevies izcīnīt divas uzvaras pēc kārtas. Smago ceļi un karsto laika apstākļu dēļ automašīnām un riepām tas bija grūts rallijs Man, par laimi, ar to bija viss kārtībā. Pēdējā dienā savu ātrumu pieskaņoju Loeba ātrumam un jutos komfortabli.”
„Ir vienkārši fantastiski doties brīvdienās ar 9 punktu pārsvaru pilotu ieskaitē un ar vēl lielāku punktu pārsvaru ražotāju ieskaitē. Protams, cīņa ar Loebu nebeigsies, jo es zinu, ka viņš ar to nesamierināsies un piedevām kalendārā vēl ir 4 asfalta sacensības, kas Loebam ļoti patīk.” saka Gronholms.
Otrs „BP Ford” komandas pilots Hirvonens Akropoles rallijā ierindojās ceturtajā vietā, jo sestdien diezgan iespaidīgā avārija viņam liedza turpināt cīņu par medaļām.
„Pēdēja rallija diena bija viegla, jo man vajadzēja tikai nobraukt līdz galam. Man bija diezgan laba pozīcija pēc piektdienas ātrumposmiem, bet sestdien piedzīvotā avārija liedza turpināt cīņu par goda pjedestālu. Tomēr mēs turpinājām cīņu un izcīnījām diezgan svarīgus punktus. Šis bija ļoti smags rallijs, bet tāds arī ir šis klasiskais Grieķijas rallijs” – tā par savu sniegumu izteicās 26 gadus vecais soms.
Arī „BP Ford” komandas direktors ir apmierināts ar sezonas pirmo pusi. „Mēs esam sasnieguši pusceļu un esam priekšā gan pilotu, gan ražotāju ieskaitē. Uz Somijas ralliju mūsu automašīnai tiks veikti pāris uzlabojumi, kas to noteikti vēl ātrāku.”

„Citroen”

„Pēdējā dienā Gronholmam atgūt 43 sekundes nebija iespējams,” saka otrās vietas ieguvējs Loebs. „Es neesmu pilnībā apmierināts ar punktiem, kurus mēs šodien izcīnījām, jo atstarpe starp mani un Gronholmu ir pieaugusi. Bet ir labāk tomēr izcīnīt 8 punktus, nevis doties prom vispār bez punktiem. Otrajā ātrumposmā pagāja kāds laiciņš, kamēr mēs atradām automašīnai atbilstošus regulējumus, tāpēc arī zaudējām vērtīgas sekundes.”
„Citroen” komandas šefs uzskata, ka vēl nekas nav beidzies un galvenā cīņa vēl būs priekšā.
„Loebs nekad nepadodas un vienmēr brauc līdz galam. Šim posmam beidzoties, ir nobraukta puse no paredzētajiem posmiem un mūsu situācija gan pilotu ieskaitē un ražotāju ieskaitē nav diez ko laba. Mums vēl ir palikuši 8 posmi, kuros centīsimies darīt visu, lai esošo situāciju varētu vērst sev par labu.”

„Subaru”

„Šis bija grūts rallijs, bet es esmu ļoti priecīgs, ka varu kāpt uz goda pjedestāla. No Loeba mēs atpalikām diezgan daudz, tāpēc pēdējā dienā braucām droši un īpaši neriskējām. Īstenībā šis ir tiešām ļoti labs rezultāts visai komandai kopumā. Mašīna ar katru sacensību kļūst ātrāka un ātrāka, un tas mani priecē. Protams, mums vēl ir daudz jāstrādā, lai varētu braukt vēl ātrāk,” tā par aizvadīto ralliju izteicās trešās vietas ieguvējs P.Solbergs.
Solbergs piebilst, ka „sestdiena nebija mūsu diena, jo mēs izbaudījām tās lietas, ar kurām Akropoles rallijs ir slavens – pārsistas riepas un sabojāta piekare. Turpinājums nebija tik labs kā sākotnēji, jo pēc visām mūsu neveiksmēm, es vairs nevarēju atrast pareizo ritmu un sāku zaudēt daudz laika.”

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *