„Ford” un „Suzuki” paziņo sastāvus

Info: wrc.com
Foto: suzuki-wrc.com

Ir kļuvis zināms, ka 2008.gada sezonā „Ford” komandā Markusa Gronholma vietā brauks „Stobart” komandas braucējs Jari-Mati Latvala, bet „Suzuki SX4 WRC” komandu nākamajā sezonā pārstāvēs Tonijs Gārdmeisters un Pers-Gunārs Andersons.

22 gadus vecais Latvala šogad pārstāvēja „Stobart” vienību, un jāatzīst, ka diezgan veiksmīgi, jo kopvērtējumā viņš nopelnīja 30 punktus, tā ierindojoties augstajā astotajā pozīcijā. Savu labāko rezultātu viņš šogad izcīnīja Īrijas WRC rallijā, kur palika trešajā vietā. Latvala divas reizes palika arī ceturtajā vietā – Argentīnas rallijā un WRC Korsikas posmā.

„Viņš (Latvala) ar katru ātrumposmu brauc aizvien pārliecinošāk un ir ļoti daudzsološs pilots,” saka komandas šefs Malkolms Vilsons. „Viņa sniegums otrajā sezonas daļā bija ļoti labs. Markuss un Miko kopā strādāja ļoti labi, tāpēc ceru, ka Miko dalīsies pieredzē arī ar Latvalu.”

Pirmais Latvalas starts WRC rallijā bija 2002.gadā, kad viņš ar „Mitsubishi Lancer Evolution” debitēja Lielbritānijas rallijā, kur kopvērtējumā izcīnīja 17.vietu. Kopumā Latvala WRC ir piedalījies jau 52 rallijos un izcīnījis 39 punktus. Viņa kontā ir arī 18 uzvaras atsevišķos rallija ātrumposmos.

Arī „Suzuki SX4 WRC” rallija komanda ir paziņojusi savu sastāvu jaunajai sezonai. „Tonijs Gārdermeisters ir viens no pasaules labākajiem braucējiem. Divkārtējais JWRC rallija uzvarētājs Andersons ir braucis gan ar „Suzuki Ignis Super 1600″, gan „Suzuki Swift Super 1600″ automašīnām, tāpēc viņa pieredze ar „Suzuki” ir ļoti liela,” saka komandas prezidents Nabuhiro Tajima.

Somu pilots Gārmeisters jau ir aizvadījis 96 WRC rallijus un sešas reizes ir kāpis uz goda pjedestāla. Sportists ir izcīnījis 16 uzvaras atsevišķos ātrumposmos, līdzšinējā savas karjeras laikā viņš ir nopelnījis 118 punktus. Jāatzīmē, ka šosezon viņš aizvadīja septiņus WRC rallijus, kuros izcīnīja 10 punktus.

„Ir patīkami strādāt ar jaunu komandu,” domā Gārdmeisters. „„Suzuki” ir laba komanda, tāpēc esmu priecīgs, ka varēšu būt daļa no šī jaunā projekta. Esmu pārliecināts, ka mēs strādāsim ļoti smagi un mums būs lieliski panākumi.”

„Esmu priecīgs, ka varēšu pārstāvēt „Suzuki SX4 WRC” rallija komandu. Tas būs mans pirmais gads WRC, tāpēc man būs daudz jaunu lietu, kuras būs jāmācās,” saka Andersons. „Kopā ar „Suzuki” komandu es jau esmu četrus gadus, tāpēc zinu komandas spējas.”

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *