Pēc pirmās dienas vadībā Loebs

Info: ewrc.cz
Foto: ewrc.cz

Argentīnā ir beigusies pirmā rallija diena, pēc kuras par līderi ir kļuvis francūzis Sebastians Loebs. Otrais ir “Subaru” komandas braucējs Kriss Atkinsons, bet trešais – viņa komandas biedrs Solbergs.

Argentīnas rallijs visiem pilotiem iesākās kā liels murgs, jo pirmais 18 kilometrus garais ātrumposms pilotus sagaidīja ar miglu un stipru lietu, kas trasi padarīja slidenu un dubļainu. Rezultāti par pirmo ātrumposmu parādījās ar lielu nokavēšanos, jo arī laika ņemšanas ierīces šādā laikā īsti negribēja strādāt.

Pēc pirmā ātrumposma stabili ātrākais bija somu sportists Miko Hirvonens, kurš uzreiz par 48 sekundēm apsteidza otrajā vietā esošo Latvalu. Loebs ātrumposmu pabeidza trešajā vietā, kur līderim zaudēja 50 sekundes. Otrajā ātrumposmā laiki jau bija vienādi, taču atkal ātrākais no visiem bija Hirvonens. “Ātrumposmos ir liela migla, tādēļ arī sagriezāmies pirmajā ātrumposmā. Ir ļoti grūti braukt tādos laika apstākļos,” pēc otrā posma saka Loebs.

Neveiksmīgs šis otrais ātrumposms izvērtās “Ford” komandas pilotam Latvalam, kurš avarēja, taču spēja sasniegt finišu un uzvarētājam zaudēja deviņas minūtes. “Platā kreisā pagriezienā mēs aizķērām trases valni un izlidojām no trases. Ar līdzjutēju palīdzību tikām atpakaļ un spējām finišēt,” pēc ātrumposma saka Latvala. “Mana lielākā problēma ir tāda, ka es pirmajā ātrumposmā neko neredzēju. Ja tu priekšā sev redzi 2,5 metrus, tad tu nevari pabraukt,” skumji nosaka Henings Solbergs.

Trešajā un ceturtajā posmā ātrākos laikus uzrādīja abi somu sportisti. Latvala ātrākais bija trešajā, bet Hirvonens ceturtajā ātrumposmā. Pēc četriem ātrumposmiem piloti devās uz servisa parku, lai vēlreiz veiktu tos pašus ātrumposmus.

Piektais ātrumposms liktenīgs izrādījās Hirvoenenam un Heningam Solbergam. Hirvonens ieskrēja akmenī un sabojāja automašīnas priekšu. Arī Solbergu piemeklēja līdzīgs liktenis un abi sportisti nespēja paši saviem spēkiem sasniegt finišu. Šajā ātrumposmā savu pirmo uzvaru posmā izcīnīja francūzis Loebs. “Tagad braukt ir patīkamāk. Neesmu ļoti apmierināts, bet ir ok. Vēl tāls ceļš ejams,” saka francūzis.

Nākamajā ātrākais atkal bija Latvala, bet septītajā posmā uzvarēja itālis Džidži Galli, kurš pietuvojās ceturtās vietas ieguvējam Solbergam. Dienas priekšpēdējā posmā atkal nepārspēts palika Latvala. Kļūdu šajā ātrumposmā pieļāva Atkinsons, kas līderim zaudēja 43 sekundes. Šī iemesla dēļ viņa komandas biedrs Solbergs tagad viņam pietuvojās līdz astoņām sekundēm.

Pēdējā 3,5 kilometrus garajā ātrumposmā ātrākais bija Atkinsons, tādejādi nedaudz palielinot savu pārsvaru pār Solbergu.

PWRC ieskaitē pēc pirmās dienas līderis ir kļuvis Aigners, kurš par vairāk nekā pusotru minūti apsteidz Ligato. Somu sportists Jari Ketomā pēc pirmās dienas ieņem septīto pozīciju.

Argentīnas rallija rezultāti pēc pirmās dienas:

1. S.Loebs 1:54:28.0
2. K.Atkinsons +1:30.7
3. P.Solbergs +1:38.9
4. Dž.Galli +1:47.7
5. D.Sordo +2:06.9
6. F.Vilagra +4:48.3
7. M.Vilsons +6:18.3
8. J.M.Latvala +9:27.5

Argentīnas rallija rezultāti PWRC ieskaitē:

  1. A.Aigner 2:06:49.0
  2. M.Ligato +1:38.1
  3. S.Beltran +1:47.1
  4. F.Nutahara +2:09.9
  5. N.Al-Attiyah +2:41.1
  6. B.Sousa +3:22.9
  7. J.Ketoma +3:26.7
  8. M.Rauma +4:11.6

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *