Vācijas rallijs ir klāt

Info: crash.net
Foto: rallye-deutschland.de

Jau rīt tiks dots starts WRC Vācijas posmam, kurā „Citroen” komandas pilots Sebastians Loebs noteikt centīsies atkarot savu pirmo vietu čempionāta kopvērtējumā, kamēr Hirvonens cer uz pirmo asfalta uzvaru.

Vācijas rallija īpatnība ir, ka tas pārsvarā norisinās pa šauriem un ātriem ceļiem, kur liela nozīme ir precīzi sastādītai stenogrammai. Vācijas rallijs norisinās vīna ražotāju reģionā Mozelā, bet pats sacensību centrs atrodas Triēras pilsētā. Pirmajā rallija dienā piloti brauks caur vīnogu plantācijām, kur ceļi ir ļoti šauri. Sestdien ātrumposmi norisināsies Baumholderas militārās zonas teritorijā, bet rallija pēdējā dienā sava meistarība būs jādemonstrē pa ātriem ceļiem.

Kopumā „ADAC Rallye Deutschland” rallijā startēs 87 ekipāžas, no kurām 13 brauks JWRC klasē, bet 25 piloti brauks ar WRC klases automašīnām. No šīm 25 automašīnām 13 brauks ar „Ford Focus WRC”. Līdz šim visvairāk uzvaru Vācijā izcīnījis Loebs – viņa kontā te jau ir seši panākumi. Par tumšo zirdziņu šeit tiek uzskatīts Fransuā Duvāls, kurš ir īsts asfalta meistars. Ja pēdējās reizēs viņam nebija tik konkurētspējīga automašīna, tad tagad viņa rīcībā būs „Ford Focus WRC 07″ modelis. Arī Loeba komandas biedrs Danijs Sordo paziņojis, ka viņš cīnīsies par goda pjedestālu.

Kopumā pa trīs dienām pilotiem būs jāveic 19 ātrumposmi, no kuriem garākais būs desmitais un 14. posms – 30,38 kilometri. Kopumā ātrumposmos pilotiem būs jānobrauc 352 kilometri.

Kopvērtējums pēc deviņiem posmiem:
1. M. Hirvonens 67
2. S. Loebs 66
3. C. Atkinsons
4. D. Sordo 35
5. J. Latvala 34
6. P. Solbergs 23
7. H. Solbergs 20
8. G. Galli 17

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *