Peters Solbergs glābj cilvēkus

Info: wrc.com
Foto: pettersolberg.com

Norvēģu autosportists Peters Solbergs nedēļas nogalē, piedaloties kuteru sacensībās, pēc kutera avārijas palīdzējis izglābt cietušos cilvēkus.

Minētais atgadījums notika Norvēģijā ”PokerRun” kuteru sacensībās, kad kāds kuteris, braucot ar apmēram 185 km/h lielu ātrumu, apgāzās. Tajā brīdī uz kutera atradās pieci cilvēki. Peters Solbergs bija viens no pirmajiem, kurš atsteidzās palīgā neveiksmē cietušajiem un ienira ledusaukstā ūdenī, lai palīdzētu cietušajiem.

Solbergs sacensībās piedalījās, pateicoties Džonam Lundem, kurš Solbergu atbalsta WRC rallijā. Solbergs bija šī sprinta vadībā, kad otrajā vietā esošais kuteris norvēģu sportistu gribēja apsteigt, taču ātrums bija par lielu, kam arī sekoja apgāšanās.

“Mēs redzējām, kas atgadījās, tāpēc uzreiz griezāmies apkārt un steidzāmies palīgā,” stāsta Solbergs. “Aina, kas pavērās, bija ļoti nepatīkama. Trīs cilvēki, kuri bija ievainoti, atradās jau ārpus laivas, taču divi bija palikuši laivā, kura bija apgāzusies. Mans līdzbraucējs ienira zem cietušās laivas, kamēr es palīdzēju pārējiem trijiem cietušajiem. Pēc tam zem cietušās laivas ieniru arī es.”

“Tā bija liela laiva, un atrodoties zem tās, neko daudz nevarēja redzēt. Mans līdzbraucējs atsēja jostas vienam cietušajam, bet otrajam mēs nevarējām atsiet. Pēc neilga brīža mēs jau bijām četratā, un visi ar nažiem pārgriezām jostas un atbrīvojām pēdējo cietušo. Mēs aukstajā ūdenī bijām apmēram desmit minūtes, tāpēc beigās bija grūti kaut ko izdarīt.”

Negadījumā smagi cieta divi 39 un 48 gadus veci vīrieši, kuri steidzami tika nogādāti slimnīcā. Viņiem konstatēja smagu krūškurvja savainojumu. Svētdien vakarā viņu stāvoklis bija smags, bet stabils. Arī cits viens pasažieris būs spiests palikt slimnīcā.

“Braucot rallijā, ir nācies redzēt dažādus negadījumus, taču šī bija ļoti nepatīkama pieredze. Esmu priecīgs, ka divu braucēju veselības stāvoklis ir uzlabojies. Pats galvenais, lai viņi ātri atveseļojas,” piebilst Solbergs.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *