Latvijas Mobilā telefona rallija komanda veikusi Somijas rallija pirmo dienu

Info: Mārtiņš Dzenītis

Šodien Somijā, Jūvaskulas apkārtnē, sācies pasaules autorallija čempionāta posms „Neste Oil Rally Finland”. No 91 pirmo ātrumposmu veikušās ekipāžas Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals ieņem 31., bet Māris Neikšāns/Raivis Jansons – 36. vietu absolūtajā vērtējumā. N4 klasē šobrīd no 63 duetiem Anda Neikšāna ekipāža ir 19., bet Māra Neikšāna duets – 23.

Kā jau iepriekš vēstījām, „Neste Oil Rally Finland” šogad izceļas ar īpaši spēcīgu dalībnieku sastāvu. Nebijis daudz ekipāžu ir tieši N4 klasē, pie tam 17 no tām startē ar tehniski pārākajām Super 2000 automašīnām. Labākie no „klasiskās N4 klases” (pilnpiedziņas standarta automašīnas ar turbomotoru) – soma Juhas Salo ekipāža – ar desmitās paaudzes Mitsubishi Lancer Evolution ieņēma tikai 10. vietu starp visām N4 mašīnām, turklāt mūsu Andi Neikšānu apsteidza tikai par 2,9 sekundēm.

„Pirmajā dienā lieki neriskējām. Mēģinājām atrast savu braukšanas ritmu, jo īstās sacīkstes sākas tikai rīt. Kopumā ar savu sniegumu esmu apmierināts. Rīt mūs sagaida īsts maratons – vadošajām ekipāžām rītdienas pirmā laika kontrole ir jau 6:30 no rīta! Patlaban grūti prognozēt, uz ko varam cerēt – daudz ko vairāk varēsim pateikt tikai pēc rītdienas pirmajiem ātrumposmiem,” pirmo dienu komentē Andis Neikšāns.

Mārim Neikšānam pirmais ātrumposms negāja gludi. Viņa komentārs pirmās dienas vakarā: „Laikam vainīgs pirmsstarta stress. Jau pirmajos līkumos zaudējām pāris sekundes – startā sanāca nesaprašanās ar tiesnešiem, otrajā līkumā aizķērām iekšmalas akmeni, sabojājot balstiekārtu. Nākamajā līkumā izslīdējām par daudz ārmalā. Pēc tam nomierinājāmies, un viss aizgāja labāk. Ja skatās rezultātus – esam apmierināti, tomēr zinām, ka ir vēl rezerve – varam pabraukt arī ātrāk!”

Atgādinām, ka „Latvijas Mobilā telefona rallija komandai” iespējams sekot līdzi arī on-line režīmā, pateicoties GPS maršruta kontroles sistēmām. Sekot līdzi iespējams, klikšķinot uz banera mājas lapā www.guardlab.lv.

„Neste Oil Rally Finland”. Pirmās dienas rezultāti N4 klasē

  • 1. J.Ketomā/M.Steinbergs (Somija, Ford Fiesta S2000) 2:42,6
  • 2. J.Hanninens/M.Markula (Somija, Škoda Fabia S2000) +1,4
  • 3. P.Sandels/E.Akselsons (Zviedrija, Škoda Fabia S2000) +2,0
  • 4. P.G.Andersons/A.Fredriksons (Zviedrija, Škoda Fabia S2000) +2,1
  • 5. M.Prokops/J.Tomaneks (Čehija, Ford Fiesta S2000) +2,4
  • 6. N.Al-Atijahs/Dž.Bernarčīni (Katara, Ford Fiesta S2000) +2,5
  • 19. A.Neikšāns/P.Dzirkals (Latvija, Mitsubishi Lavcer Evo IX) +9,1
  • 23. M.Neikšāns/R.Jansons (Latvija, Mitsubishi Lavcer Evo IX) +12,5

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *