Velsas rallijā līderis Loebs

Info: wrc.com
Foto: walesrallygb.com

Par Velsas rallija līderi pēc pirmās dienas kļuvis franču pilots Sebastians Loebs, kurš par nepilnām divām sekundēm apsteidz norvēģu pilotu Peteru Solbergu.

Šodien pilotiem bija jāaizvada seši ātrumposmi. Diena iesākās ar spēcīgu lietu un stipru vēju. Pirmajā 32 kilometrus garajā dopā ātrāko laiku uzrādīja Jari Mati Latvala no “Ford” vienības. ”Labs starts. Dažās vietās bija slidens, taču kopumā bija daudz labāk nekā sākumā pat cerēju,” pēc pirmā ātrumposma atzina Latvala. Nākamajā posmā nepārspēts palika Loebs, kurš tobrīd kopvērtējumā P.Solbergu apsteidza par 0,2 sekundēm. Ceturtajā posmā atkal ātrākais bija soms Latvala, kurš, dodoties uz servisa parku, bija kļuvis par rallija līderi.

Pēc servisa parka pilotiem atkārtoti bija jāveic jau no rīta veiktie posmi. Piektajā dopā nepārspēts palika Sebastians Ogērs. “Jau labāk, taču ļoti sarežģīti laika apstākļi. Ļoti daudz līst, taču saķere ir labāka nekā no rīta,” pēc ātrumposma beigām atzina jaunais franču pilots. Sestajā dopā ātrākais bija Loebs, kurš kopvērtējumā Latvalam zaudēja gandrīz piecas sekundes. Taču viss kājām sagriezās dienas pēdējā posmā. Ātrākais atkal bija Loebs, kamēr automašīnas riteni pārsita Latvala, kurš tādējādi no pirmās vietas atkrita uz sesto pozīciju. Līdz ar to līderis pēc pirmās dienas ir Loebs, kuram seko P.Solbergs un Ogērs.

N4 klasē pārliecinoši ātrākais ir Andreass Mikelsens, kurš par pusminūti apsteidz Jari Ketomā. Trešajā vietā ir Eivinds Brinildsens, kurš savam tautietim zaudē jau vairāk par divām minūtēm. 18. vietā pēc pirmās dienas ir Ots Tanaks, bet 39. vietā ir otrs igauņu pilots Karls Krūda.

Rīt rallija otrajā dienā pilotiem būs jāveic deviņi posmi, kas kopā sastādīs 138 kilometrus.

Velsas rallija rezultāti pēc pirmās dienas

1.

S.Loebs

Citroen C4 WRC

1:15:34.6

2.

P.Solbergs

Citroen C4 WRC

+1.8

3.

S.Ogērs

Citroen C4 WRC

+3.6

4.

M.Hirvonens

Ford Focus RS WRC 09

+42.2

5.

D.Sordo

Citroen C4 WRC

+48.9

6.

J.M.Latvala

Ford Focus RS WRC 09

+1:07.0

7.

H.Solbergs

Ford Focus RS WRC 08

+2:30.5

8.

M.Vilsons

Ford Focus RS WRC 08

+3:19.3

9.

M.Ostbergs

Subaru Impreza WRC

+3:38.3

10.

K.Raikonens

Citroen C4 WRC

+4:27.1

10.

A.Mikelsens

Škoda Fabia S2000

+5:10.2

12.

K.Bloks

Ford Focus RS WRC 08

+5:28.2

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *