Atskats uz Bahreinas „Grand Prix”

Info: www.f1-live.com
Foto: f1.gpupdate.net

Emocijas pēc Bahreinas „Grand Prix” ir nedaudz pierimušas un piloti jau var sākt gatavoties Spānijas „Grand Prix”, kas notiks pēc trijām nedēļām. Pēc Bahreinas „Grand Prix” piloti dalījās savos iespaidos par aizvadītajām sacensībām, par rezultātiem un par turpmākajiem plāniem.

Kā zinām, par uzvarētāju Bahreinā kļuva brazīlietis Massa, kurš par vairāk nekā divām sekundēm apsteidza „McLaren” pilotu Hamiltonu.

„Teicams rezultāts. Pirmās divas sacensības šogad man nebija pārāk veiksmīgas, bet šoreiz viss bija ļoti labi. Komanda pastrādāja ļoti labi, jo bija gan teicama stratēģija, gan arī pareizi formulas regulējumi, kā arī viss pārējais bija kārtībā. Savu uzvaru es veltu savai draudzenei Rafaelai, kura visu nedēļas nogali bija pacietīga un ticēja, ka uzvarēšu. Bet ir jāturpina smagi strādāt, lai mēs būtu vēl ātrāki. Čempionāta kopvērtējums tagad ir ļoti līdzīgs, tāpēc šie desmit punkti tiešām ir ļoti vērtīgi,” uzskata Massa.

Otrs „Ferrari” komandas pilots Raikonens saka – „Esmu apmierināts ar šiem sešiem punktiem, bet neesmu pilnībā apmierināts ar pašu sacīksti. Startā es pieļāvu mazu kļūdu, jo mēģinot apdzīt priekšā braucošo Hamiltonu, es palaidu garām Alonso. Pēc tam ilgu laiku braucu aiz viņa un man nebija iespēju apdzīt. Nākošajos testos, kas notiks Barselonā, mums būs dažas jaunas detaļas, kas noteikti ļaus spert lielu soli uz priekšu un būt vēl ātrākiem.”

Jaunais „McLaren” komandas pilots Hamiltons turpina visus pārsteigt, jo visās sacensībās no trijām, kurās ir piedalījies, viņš ir spējis kāpt uz goda pjedestāla.

„Esmu ļoti apmierināts ar savu rezultātu. Trijās sacensībās finišēt trīs reizes uz goda pjedestāla ir vienkārši fantastisks rezultāts. Mēs turpinām progresēt un es jūtu, ka Spānijas „Grand Prix” būsim vēl stiprāki. Bija nelielas problēmas ar bremzēšanu, jo es nevarēju bremzēt tā, kā gribēju. Es tiešām pilnībā izbaudīju šo braucienu un, ja būtu vēl pāris apļu, es noteikti varētu pacīnīties ar Massu.”

Arī otrs „McLaren” komandas pilots uzskata, ka sacensības ir izdevušās, jo komanda konstruktoru kausa ieskaitē joprojām vēl ir priekšā „Ferrari” komandai.

„Esmu apmierināts, jo esam vadībā konstruktoru kausā, kas ir ļoti svarīgi. Man šīs sacensības nebija īpaši veiksmīgas, bet dažreiz tā gadās. Es nevarēju pilnībā koncentrēties braukšanai, jo formulai bija mazas tehniskas problēmas, kas visu laiku lika par tām domāt. Parasti sacensības tiek uzsāktas ar vienu domu – uzvarēt, bet šodien pēc pirmajiem sešiem apļiem es sapratu, ka tas būs ļoti grūti izdarāms. Beigās es noķēru Haidfeldu, bet šoreiz nevarēju viņu apdzīt. Tagad mums ir pāris brīvas nedēļas, kurās smagi strādāsim, jo nākamais posms norisināsies manā dzimtenē Barselonā, un tur es gribu uzvarēt.”

Arī „BMW Sauber” komandas vadība var justies apmierināta, jo abi piloti iebrauca punktos, pie tam Haidfelds spēja izcīnīt augsto ceturto vietu.

„Es jūtos vienkārši fantastiski. Īstenībā man ir ļoti laba mašīna, laba komanda, es varu braukt labas sacensības un es to visu tiešām izbaudu. Pirms sacensībām necerēju, ka varēšu apdzīt Alonso, bet trases otrajā daļā jutu, ka esmu ātrāks par viņu. Man bija svaigākas riepas, savukārt Alonso formulai bija lielāks ātrums. Es gaidīju, kamēr viņš kļūdīsies un sagaidīju, jo vienā aplī viņš trīspadsmitajā līkumā pieļāva kļūdu, kuru nekavējoties izmantoju. Komandai šis tiešām ir ļoti labs sasniegums, jo abi piloti ir finišējuši punktos. Kaut arī mašīnai netika veikti nekādi būtiski uzlabojumi, tā ir kļuvusi vēl ātrāka, nekā bija Malaizijā.”

„Šī man un manai komandai ir bijusi ļoti pozitīva nedēļas nogale” tā saka sestās vietas ieguvējs Kubica. Šogad šie ir mani pirmie trīs punkti. Es diezgan daudz laika zaudēju taisnēs un ātrajos līkumos, tāpēc, ja viss būtu kārtībā, varbūt vēl spētu pacīnīties ar Alonso. Tehniskās problēmas manai formulai radās pašā sacensības sākumā un nebija iespēju to salabot, tāpēc viss ir labi, kas labi beidzas.”

„Toyota” komandas pilotam Trulli šīs bija ļoti smagas sacensības, tāpēc viņš ir ļoti priecīgs par savu izcīnīto septīto vietu.

„ Man un komandai šīs bija ļoti smagas sacensības. Šoreiz es izcīnīju septīto vietu, tikai pateicoties savai pieredzei, jo es no formulas dabūju ārā visu, ko tā uz šo brīdi bija spējīga mums dot. Boksu apmeklējumi un formulas regulējumi bija labi, bet garajās taisnēs pietrūka ātruma. Savu izcīnītos divus punktus es veltu savam dēlam Enzo, kuram šodien paliek tieši divi gadi.”

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *