Igaunijā spēcīgāki izrādijās igauņu kartingisti

Info: Dāvis Šteinerts
Foto: Fotoaģentūra “4rati”

Baltijas kartinga čempionāta „Baltic Cup” otrais posms notika Aravetā, Igaunijā. Dīvaini, ka atšķirībā no citām reizēm, gandrīz pusotru nedēļu igauņi masu saziņas līdzekļos nesniedza ne informāciju, ne oficiālos šo sacensību rezultātus. Neraksturīga parādība šai autosportu mīlošajai zemei, kuras kartingisti bija labākie Aravetā. Kā tad mūsējiem klājās?

“Micro” klasē vienīgais mūsu pārstāvis Vadims Dzubenko pusfinālā bija trešais, bet finālā palika piektais. Pēc diviem posmiem kopvērtējumā viņš ir otrajā vietā.

„Raket” klasē labākais no mūsējiem šoreiz bija Mārtiņš Steinerts, kuram attiecīgi astotā un devītā vieta. Pavasarī viņš vairāk cīnījās ar karta motora problēmām, nekā ar konkurentiem trasē. Beidzot šīs problēmas ir atrisinātasun nu jau braucējs reāli cīnās par augstām vietām. Pusfinālā no 18. starta vietas pirmajā pagriezienā Mārtiņš bija 20. bet finišā astotais. Otrais starts izdevās ideāls un viņš bija jau sestais, tomēr nogurums bija pārāk liels un finišā tikai devītais. Reinis Nitišs pusfinālā bija 12. bet finālā 14. Dāvis Tobiass attiecīgi 15. un 11.

„Rotax Max junior” klasē 24 sportistu cīņas bija vēl aizraujošākas. Ja vienā sekundes desmitdaļā iebrauc astoņi sportisti, tas liecina, ka līmenis ir ļoti augsts. Kā apstiprināja Mārtiņa Lapiņa treneris Raimonds Belickis – šāda līmeņa sacīkstēs iebraucot pirmajā trijniekā, nozīmē ka Eiropā var cīnīties par pirmo desmitnieku. Mārtiņš šoreiz demonstrēja labu braukšanu, kaut gan rezultāts nebija tāds kādu vēlējās pats sportists. Pusfināla pirmā apļa trešajā līkumā viņš iekļuva masveida avārijā un no beigām spēja aizbraukt līdz 10. vietai finišā. Finālbraucienā Mārtiņš iekļuva masveida sadursmē jau pirmajā līkumā, taču spēja aizcīnīties līdz astotajai vietai. Daugavpilietis Konstantīns Calko pusfinālā bija 11., bet finālā palika 16. Ceturtais pusfinālā finišēja Haralds Garkaklis un likās, ka finālā viņš spēs iebraukt pat pirmajā trijniekā, taču viss beidzās ar pārdurtu riepu… Labākais no mūsējiem bija Renārs Ēķis – pusfinālā sestais, bet finālā ceturtais, divu posmu kopvērtējumā ieņemot piekto vietu aiz četriem igauņu braucējiem.

„Rotax Max Senioru” klasē Dainis Safonovs pusfinālā ceturtais, bet finālā tikai 12. Par vietu pirmajā sešiniekā cīnījās arī Henrijs Grūbe, kurš pusfinālā bija sestais, bet finālā tika saliekts rāmis un tikai 16. vieta. Ar bremžu problēmām cīnījās Valts Zvaigzne, kuram attiecīgi 14. un 15. vieta.

DD2/Masters klasē labākais no mūsējiem bija Gvido Stalidzāns – ceturtais. Piektais finišēja Ģirts Ulpe, kurš neslēpa sajūsmu ne par šo trasi, ne sacīkstēm. Ēriks Gasparovičs šoreiz tikai septītais, jo kā pats apgalvoja, tad „netika galā ar saviem nerviem.”

Lielākais vairums mūsējo jau nopietni trenējas un gatavojas Baltijas trešajam posmam, kurš 29. un 30. jūnijā notiks Šauļos, Lietuvā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *