Reinis Nitišs rallijkrosa finālā D-2 klasē izcīna otro vietu

Info: Dace Janova (4rati.lv)
Foto: rallifotod.eu

Sestdien, 28.maijā Misso trasē (Igaunija) norisinājās Latvijas rallijkrosa kausa izcīņas otrais posms. Te startēja arī pirmajā posmā Laitsē uzvarējušais D-2 klases braucējs Reinis Nitišs.

R.Nitišam šis bija pirmais starts Misso trasē, pie tam te pirmo reizi Reiņa rallijkrosa pieredzē treniņi tika braukti pa slapju trases segumu. Kvalifikācijā Nitišs sasniedza ātrāko apļa laiku un uzvarēja pirmajos divos braucienos.

Zinot, ka starts kā pirmajam finālā jau ir izcīnīts, Nitiša automašīnai uz trešo braucienu pieredzes gūšanas nolūkā tika uzliktas atjaunotās riepas, un braucot ar tām, finišā sportists bija trešais.

Labi paņemts starts finālā un nepatīkams pārsteigums jau pirmajā līkumā – iepriekšējās klases finālbrauciens bija sagādājis neparedzēto, uz asfalta samestā grants noveda pie neizbēgamas izslīdēšanas un līdz ar to atkrišanas uz pēdējo vietu.

Tomēr tālākajā sacensību gaitā sadursmes citu sportistu starpā un paša Nitiša ātrums un cīņas spars ļāva apdzīt vairākus priekšā braucošos un finišēt kā otrajam.

Reinis ir apmierināts ar interesanto sacensību un sasniegto rezultātu, un smejoties piebilst, ka pirmā vieta tika pasniegta kā dzimšanas dāvana sacensībā uzvarējušajam igauņu sportistam.

Nākamajā dienā pēc Misso rallijkrosa Reinis Nitišs piedalījās O!kartes Autosporta Akadēmijas atlases pirmajā kārtā Jelgavas „Rullīšu” trasē. Reinis atzīst, ka jau pirmajā nodarbībā ir guvis daudz vērtīgu padomu un neslēpj, ka attiecībā uz šo jaunajiem autosportistiem piedāvāto izaugsmes iespēju viņam ir nopietnas cerības un nodomi.

Nākošās sacensības, kur plāno startēt Reinis Nitišs, ir 18.jūnijā Priekulē notiekošais autokross.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *