Leščs klasē trešais, Būčiņš – desmitniekā

Info: Liepājas Rallija Komanda
Foto: Fotoaģentūra “4rati”

Tālākajā Latvijas čempionāta rallijā Sarma 2007 liepājniekam Danam Leščam izdevās izcīnīt trešo vietu N3 grupā, savukārt Mārtiņš Būčiņš izpildīja savu galveno uzdevumu – sīvajā konkurencē starp pilnpiedziņas automašīnām tikt labāko desmitniekā. No astoņām Liepājas Rallija Komandas ekipāžām finišu sasniedza sešas.

Dans Leščs/ Jānis Vīksna ralliju Sarma uzsāka kā pirmie no N3 klases braucējiem – šo starta pozīciju viņiem nodrošināja pērnajā gadā iegūtais Latvijas čempiona tituls. Taču tam bija arī savi mīnusi – konkurentiem bija iespējams sekot līdzi Dana uzrādītajiem laikiem un regulēt savu braukšanas tempu, kamēr Danam nē. Pēc pirmās rallija dienas ekipāža ierindojās trešajā vietā aiz Arta Štrausa un Jāņa Kārkliņa. Otrā diena sākās cerīgi – pirmajos trīs ātrmposmos Dans aizgāja garām Kārkliņam, taču sacensību izskaņā jaunais kuldīdznieks bija par 1,5 sekundēm ātrāks. „Stūrmanis Jānis Vīksna saka, ka vajag jaunu auto, es saku, ka vajadzētu pirms Siguldas rallija aktīvāk patrenēties,” tā par spraigo konkurenci N3 grupā saka Leščs.

Mārtiņš Būčiņš ar Renāru Franci rallijā bija uzstādījuši uzdevumu izcīnīt vietu labāko desmitniekā. Uzdevums tas noteikti nebija viegls, jo rallijā Sarma uz starta stājās daudzi devītās paaudzes Mitsubishi Evo un ļoti spēcīgi sagatavoti Subaru Impreza markas automobiļi. Ar savu sestās paaudzes Evo Būčiņš izcīnīja sesto vietu N4 grupā. „Savu uzdevumu esam izpildījuši. Apsteidzām dažas A grupas mašīnas – esmu apmierināts,” tā Būčiņš.

Divas dienas pirms rallija Sarma starta pieredzējušais Ulda Seska stūrmanis Gunārs Francis veselības stāvokļa dēļ izlēma Sarmā nepiedalīties. Tāpēc par Seska stūrmani kļuva viņa jaunākā meita Anete. Savā debijas rallijā ekipāža izcīnīja piekto vietu A plus grupā, ierindojoties 13. vietā absolūtajā ieskaitē. Kā rallija izskaņā atzina Sesks, šis viņam ir bijis pirmais rallijs viņa autosportista karjerā ar garajām naglām.

Mārtiņš Meldrājs abas sacensību dienas uzrādīja stabilu sniegumu, cīnoties par ceturto vietu N3 grupā ar Krišjāni Cauni un Arvi Vecvagaru. Rallija finišā izcīnīta 6. vieta klasē un gūts secinājums, ka ies karsti: „Mēs nebraucām lēni, taču citi brauc tik pat ātri.”

Nepaveicās divām liepājnieku ekipāžām. Viktora Lebedeva Mitsubishi, pēc veiksmīga sacensību sākuma, viltīgā trases vietā noskrēja no ceļa un tika sabojāta automašīnas priekšējā daļa, kā rezultātā sacensības turpināt nebija iespējams. Jau nedēļas sākumā, atgriežoties Liepājā, tiks precīzi novērtēti bojājumi, un ja izdosies laicīgi sagādāt visas nepieciešamās detaļas, Lebedevs varētu būt ierindā jau uz Vidzemes ralliju.

Savukārt Normunds Verbelis / Igors Bartaščenoks pēc pirmās rallija dienas bija pārliecinošā AL2000 klases vadībā – otrajā vietā esošie brāļi Īles atpalika no viņiem diezgan ievērojami. Diemžēl ātrumkārbas defekts otrās dienas pirmajā ātrumposmā lika izstāties.

Nākamais Latvijas čempionāta posms rallijā „Vidzeme 2006″ notiks jau 3. martā Siguldā. Rallijs „Sarma” viennozīmīgi bijis spraigākais un interesantākais pēdējo gadu rallijs Latvijā. Vērojot pieaugošo konkurenci, varam gaidīt, ka arī visa sezona būs tieši tāda pati.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *