BRC Carpet series II posms

Info: Jānis Kļimenkovs
Foto: Fotoaģentūra “4rati”

01.04.2007 BRC autocentrā Maskavas ielā 463 norisinājās BRC Carpet series 2. posms. Tepiķa trase un boksu zona tika izveidota autocentra angāra labajā malā. Sacensības norisinājās trīs klasēs: 1/10 Stock; 1/12 modified un 1/18 modified.

1/10 Stock
Pēc ilga pārtraukuma uz trases bija redzams Mārtiņš Sīlis, kas uzrādija labus rezultātus kvalifikācijā. Lai arī pēc apļa laikiem Mārtiņš no stock braucējiem bija ātrākais, fināla braucienos stabilitātes trūkuma dēļ uzvaru izcīnīt viņam neizdevās. Par posma uzvarētāju kļuva lietuviešu braucējs Donatas Katilauskas.

1. Donatas Katilauskas
2. Mārtiņs Sīlis
3. Robertas Daškevičius

1/12 modified klasē
Kvalifikācijā pirmo vietu ieguva Jānis Kļimenkovs, apsteidzot tuvāko sekotāju par diviem apļiem. Pirmā finālā, bez saspringtas cīņas Jānis finišēja pirmais. Otrā fināla startā nenožuvušu riepu dēļ izslīdēja aizmugurējie riteņi, sametot Jāņa modeli, tādējādi izraisot smagu sadursmi. Nekas gan netika salauzts, taču atgriežoties trasē līderi jau bija atrāvušies par diviem apļiem. Pagāja gandrīz sešas minūtes, līdz Jānis bija apdzinis lielāko daļu braucēju un ticis līdz 2. vietai. Līdz finišam bija palikušas 2. minūtes, kad sākās cīņa par 1.vietu ar lietuvieti Mindaugas Ambrasas. Atstarpe starp braucējiem bija mazāk kā metrs. Jāņa apļa laiki vidēji bija par 0.2 sekundēm ātrāki, bet tā kā Mindaugas aizsardzības trajektorijas komplektā ar šauro un tehnisko trasi deva viņam pietiekami stipru aizsardzības pozīciju, veikt apdzīšanu bez sadursmes bija praktiski neiespējami. Iebraucot pēdējā aplī Jānis joprojām atradās aiz Mindaugas pus metra atstatumā. Pēdējā cerība bija veikt apdzīšanu finiša līkumā. Mēģinājums pa ārējo trajektoriju apdzīt lietuvieti un finiša līniju šķērsot pirmajam izrādījās neveiksmīgs. Rezultātā sadursme pie paša finiša un zaudējums pirmajai vietai par 0.27 sekundēm.
Trešais izšķirošais fināls iesākās bez īpašām sadursmēm Jānim noturot līderpozīciju. Pie divu minūšu atzīmes tuvākais sekotājs jau atpalika vairāk kā par vienu apli, bet pateicoties neveiksmīgai trajektorijas izvēlei, vienā no līkumiem modelis aizķēra trases norobežojošo malu, pārlidoja pār barjerai un saplēsa aizmugurējo riteni neļaujot turpināt braucienu. Mindaugas bez liekas spriedzes nofinišēja pirmais, tādējādi braucienu kopsummā iegūstot divas uzvaras trijos braucienos un kļūstot par otrā posma uzvarētāju.

1. Mindaugas Ambrasas
2. Jānis Klīmenkovs
3. Jānis Orlovskis

1/18 modified
Uzvara kvalifikācijā un visos trīs finālu braucienos izcīnija Jurijs Jemcevs.

1. Jurijs Jemcevs
2. Gatis Panavs
3. Aigars Gailis

Trešais un pēdējais posms norisināsies Babītes vidusskolā 29. aprīlī. Sērijas kopvērtējumā tiek ieskaitīti divi labākie no trīs posmu rezultāti. Abos iepriekšējos posmos katrā klasē uzvaru ir izcīnījis atšķirīgs braucējs, kas nozīmē, ka kopvērtējuma uzvarētāji tiks noskaidroti tikai pēdējā posmā un sagaidāma spraiga cīņa. Kopvērtējuma rezultātus un plašāku informāciju skatīt www.autopilots.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *