2025. gada WRC kalendārā varētu iekļaut Īriju, Saūda Arābiju un Paragvaju

Foto: M-Sport

Jau nākamā gada pasaules rallija čempionāta sezonā kalendārā varētu tikt iekļauti trīs jauni posmi.

Pēdējās nedēļās tiek ziņots par vairāku valstu aktīvu gatavošanos WRC sacensību rīkošanai jau 2025. gadā – ļoti ticama ir Īrijas atgriešanās, tāpat vienu no posmiem plānots organizēt Tuvajos Austrumos, neoficiāli zināms arī par Paragvajas pievienošanos.

“WRC Promoter” direktors Simons Larkins atzinis, ka šobrīd notiek cieša sadarbība ar Īrijas Motoru sporta federācijas prezidentu Aidenu Harperu. Jautāts par Īrijas rallija iekļaušanu 2025. gada kalendārā, Larkins atzina: “Esmu ļoti pārliecināts par nākamo gadu”. Šobrīd zināms, ka līgums ar Īriju tiks slēgts uz trim gadiem un katru gadu rallija centrs atradīsies citā pilsētā – Vaterfordā, Kerijā un Limerikā. Iepriekš “Rally Ireland” pasaules čempionāta ietvaros norisinājās 2007. un 2009. gadā, abas reizes uzvaras izcīnot Sebastjēnam Lēbam.

Tikpat cerīga šobrīd izskatās Tuvo Austrumu atgriešanās kalendārā. Pēdējo reizi WRC posms šajā reģionā notika 2011. gadā, kad sacensības risinājās Jordānijā. Atsaucoties uz Larkinu, jau pēdējos divus gadus čempionāts bijis tuvu, lai atkal dotos uz Tuvajiem Austrumiem, bet izskatās, ka 2025. gadā tas beidzot notiks. “Esam absolūti pārliecināti, ka 2025. gadā Tuvajos Austrumos būs WRC posms,” saka Larkins. Neoficiāla, bet droša informācija liecina, ka sacensības notiks Saūda Arābijā, kas pēdējā desmitgadē sevi ļoti spēcīgi pieteikusi autosporta pasaulē, rīkojot gan Dakaras ralliju, gan “Formula 1” un “Formula E”, kā arī citas sacīkstes.

Tikmēr medijs “Última Hora” ziņo, ka jau nākamgad WRC posms notiks Paragvajā. Valsts šobrīd esot tuvu trīs gadu līguma noslēgšanai ar pasaules čempionātu. WRC preses pārstāvis neapstiprina, ka sarunas ar Paragvaju notiktu, bet norāda, ka tuvākajā nākotnē Dienvidamerikā ir plānots aizvadīt vairāk par vienu WRC posmu. Šobrīd sacensības notiek vien Čīlē.

Šogad WRC kalendārā pirmo reizi ir iekļauts posms Latvijā, taču visticamāk tas tiks rīkots pēc rotācijas principa. “Rally Estonia” direktors Urmo Āva jau apstiprinājis, ka Igaunijas WRC posms atkal notiks 2025. gada sezonā, kamēr šogad iekļauts Eiropas čempionāta kalendārā.

Izmantotie resursi:
www.autosport.com
www.dirtfish.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *