2012. gada PWRC čempions atgriežas pasaules rallija čempionātā

Foto: wrc.com

Pēc vairāku gadu pārtraukuma pasaules rallija čempionātā atgriezīsies 2012. gada PWRC klases pasaules čempions Benito Gjerra. Šosezon viņa plāns ir startēt WRC2 kategorijā un mēģināt ierindoties iespējami augstāk. Jau iepriekš sportists pierādījis, ka spēj pretendēt uz pirmo trijnieku.

Meksikāņu pilots ar “Škoda Fabia Rally2 evo” automašīnu pieteicies Horvātijas rallijam, kas norisināsies no 22. līdz 24. aprīlim. Viņa mērķis ir šogad aizvadīt kopumā sešas vai septiņas sacīkstes pasaules čempionātā un, teorētiski, cīnīties par WRC2 titulu.

“Esam gatavi Horvātijas rallijam un gatavi atgriezties pasaules čempionātā,” saka 38 gadus vecais Gjerra. “Mums nepieciešams atgūt tempu un jau Horvātijā smagi cīnīsimies par punktiem. Pēc tam brauksim Portugālē, Itālijā un Igaunijā – šajos posmos startēšu pirmo reizi. Varbūt braukšu arī Somijā un pavisam noteikti Spānijā. Mēģināsim aizvadīt sešus vai septiņus posmus, kas būs perfekti, lai izcīnītu maksimāli daudz punktus WRC2 ieskaitē.”

Pagājušajā nedēļā Gjerra savā dzimtenē Meksikā piedalījās “Rally of Nations Guanajuato”, kur guva pārliecinošu trešo vietu, piekāpjoties tikai Madsam Ostbergam un Adrijēnam Furmo.

“Tā man bija iesildīšanās Horvātijas rallijam” skaidro sportists. “Bija lieliski atkal atgriezties rallija mašīnā un aizvadīt ātrumposmus Leonā un Gvanahvato.”

Pēdējos divus gadus Gjerra nav startējis pasaules čempionātā. Pirms tam viņš vairākas sezonas aizvadīja ar R5 klases mašīnu WRC2 ieskaitē, tostarp gūstot piekto vietu kopvērtējumā 2017. gadā un godalgoto trešo vietu 2019. gadā. Vairākas sacīkstes Gjerra veicis arī ar WRC mašīnu, 2013. gadā Meksikas posmā ieņemot astoto vietu absolūtajā ieskaitē, bet gadu vēlāk – jau sesto. Savukārt vēl pirms tam, 2012. gadā Gjerra ar “Mitsubishi Lancer Evo X” kļuva par pasaules rallija čempionu PWRC klasē.

Izmantotie resursi:
www.wrc.com