Pasaules rallijkrosa čempionātā jau 2020. gadā startēs ar elektroauto

Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Jau 2020. gada sezonā pasaules rallijkrosa čempionātā visas “Supercar” klases mašīnas darbinās elektrība, vēsta respektabli ziņu portāli, atsaucoties uz sev zināmiem anonīmiem avotiem.

Jau pagājušajā vasarā kļuva zināms, ka ar elektrību darbināmu mašīnu klasi plānots tuvāko gadu laikā iekļaut pasaules rallijkrosa čempionāta struktūrā. Tagad pieņemts lēmums, ka notiks pilnīga atteikšanās no iekšdedzes dzinējiem, kas tiks izmantoti vēl šogad un nākamgad, bet 2020. gadā arī spēcīgākās klases “Supercar” mašīnas uz priekšu dzīs elektrības radītā jauda.

Šobrīd informācija nav apstiprināta oficiāli, tomēr no drošiem avotiem zināms, ka lēmums jau pieņemts.

“Pasaules čempionāts būs elektriskās mašīnas, tas ir kategoriski nolemts,” anonīmo, bet drošo avotu citē portāli “autosport.com” un “motorsport.com”. “2020. gadā startēs vismaz 15 šādas mašīnas. Līdz šim diskusijas notikušas ar deviņiem ražotājiem, tomēr arī privātajām komandām būs iespēja iegādāties detaļas, lai uzbūvētu tādu auto, ja tās vēlēsies iet šādu ceļu.”

Paredzams, ka “Supercar” mašīna tiks būvēta uz standarta šasijas, kas ietvers piekari un bremzes, tāpat tai būs standarta drošības aprīkojums. Jau tuvāko nedēļu laikā Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) izsludinās konkursu, nosakot šasiju oficiālo piegādātāju.

Komandas varēs izvēlēties, ar kādu virsbūvi startēt, tāpat arī motorus varēs izmantot pēc pašu izvēles. Zināms, ka virsbūves kļūs lielākas un to aizmugurē būs iespaidīgāki aerodinamikas elementi.

Tajā pašā laikā nepazudīs “Supercar” mašīnas, ko darbina iekšdedzes dzinēji, jo tās aizvien tikšot izmantotas Eiropas čempionātā un varbūt arī kādā pasaules mēroga seriālā, ja par to tiks nolemts.

Izmantotie resursi:
www.autosport.com