Karloss Sainss: “Dakaras rallijā gaidāma lielākā cīņa vēsturē”

Foto: Ricardo Castro

Šī gada Dakaras rallija uzvarētājs Karloss Sainss prognozē, ka nākamā gada sacensībās gaidāma lielākā cīņa par uzvaru vēsturē. Šobrīd izskatās, ka automobiļu kategorijā uz pirmo vietu varētu pretendēt četri ražotāji.

Nesen notikušajā Marokas rallijreidā debiju piedzīvoja jaunie “Dacia” rūpnīcas automobiļi, ar ko Nasers Al-Atija un Sebastjēns Lēbs guva pirmās divas vietas. Sainsam tā bija debija pie “Ford” mašīnas stūres, un arī šim auto tās bija pirmās lielās sacensības. Iepriekš Nani Roma bija aizvadījis vienu mazāka mēroga ralliju. Tāpat viena no favorītēm ir “Toyota” rūpnīcas komanda, atdzimšanu piedzīvojusi “X-Raid Mini” nometne, bet uz pirmo vietu var pretendēt “Ovedrive Toyota” vienība.

“Esmu pārliecināts, ka varam būs šajā cīņā,” savas jaunās komandas “Ford M-Sport” izredzes prognozē Karloss Sainss. “Godīgi sakot, ļoti ātri bija “Mini” automobiļi, tāpat arī “Toyota”, un arī “Dacia” parādīja labu sniegumu. Tāpēc, godīgi sakot, domāju, ka šajā Dakarā būs viena no sīvākajām cīņām vēsturē. Jo es nekad iepriekš nebiju redzējis, ka četri ražotāji ir tik konkurētspējīgi un ar tādām izredzēm uz uzvaru.”

Pats Sainss Dakarā uzvarējis četras reizes, katru no tām ar citas markas auto – “Volkswagen”, “Peugeot”, “Mini” un šogad ar elektrisko “Audi”. Marokā ar jauno “Ford Ranger” izdevās uzvarēt vienā no ātrumposmiem, bet tehnisku problēmu dēļ uz labu rezultātu kopvērtējumā nebija cerību.

Ar jaunajām “Ford” mašīnām, ko apkalpo “M-Sport” speciālisti, Dakarā startēs ne tikai Sainss, bet arī jau pieminētais Roma, kā arī Matiass Ekstroms. “X-Raid” vienībā pie vadības stūres pēc “Audi” projekta slēgšanas uz pilno slodzi atgriezies Svens Kvands. Šajā vienībā brauks Giloms de Meviuss, kurš Marokas ralliju noslēdza trešajā vietā, Gerlēns Šišerī un Žoao Fereira.

“Toyota Gazoo Racing” komandā notikušas līdzīpašnieku un vadītāju nomaiņas, bet tā aizvien ir viena no favorītēm, arī pēc tam, kad to pametis uzvarām bagātais Al-Atija. Nākamajā Dakaras rallijā vienību pārstāvēs Lukass Moraess, Sets Kintero un Saūds Variava, bet pilno sastāvu vienība vēl nav nosaukusi. Jaunajā “Dacia Sandriders” komandā būs trīs ekipāžas, ar pilotiem Al-Atiju, Lēbu un Kristinu Gutjeresu. “Overdrive Toyota” turpinās pārstāvēt tās ilggadējais pilots Jazīds Al Radži.

Izmantotie resursi:
www.dirtsfish.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *