Latvijas čempionam Ivaram Joelim ugunsnelaimē sadeg ‘Supercar’ rallijkrosa mašīna; karjera beigusies

Foto: Rallycross.lv

2024. gada Latvijas-Lietuvas rallijkrosa čempionam “Supercar” klasē Ivaram Joelim ugunsnelaimē sadedzis sacensībām paredzētais autobuss, ar tajā esošo sacīkšu auto. Autosportists jau paziņojis, ka viņa karjera rallijkrosā līdz ar to ir noslēgusies.

Kā vēsta “Radio1.lv”, otrdienas vakarā aculiecinieki ziņojuši, ka autoceļa Veckalsnava-Sauleskalns posmā ar atklātu liesmu deg transporta līdzeklis, bloķējot satiksmi. Šajā negadījumā sadega Jēkabpils uzņēmēja, autosportista Ivara Joeļa autobuss, kas bija aprīkots kā māja uz riteņiem, kurā atradās arī viņa sporta automašīna un sporta inventārs.

“Tas bija mans autobuss, kas nesen, septembra sākumā, tika iegādāts no Beļģijas,” sarunā ar “Radio1.lv” stāsta Joelis. “Veiksmīgi aizbraucām uz pirmajām sacensībām ar šo autobusu uz Biķernieku trasi, uz pēdējo posmu. Pēc pēdējā posma man tur viss arī palika iekšā – gan “Supercar” automašīna, gan arī visas mantas, ekipējums. Vakar vakarā izdomājām, ka jāaizdzen uz Valmieru pie meistara, braucām pēc sešiem vakarā uz Valmieru. Parādījās smaka, tad uzreiz liesmas, nostājām, mēģinājām kaut kā apdzēst. Dūmos neatradu ugunsdzēšamos aparātus. Man bija divi lielie pieckilogramīgie ugunsdzēšamie, kuriem vajadzēja apdzēst visu. Tos neatradu un viss notika kā notika. Šobrīd ir nodedzis autosportam viss, kas bija likts, krāts, iegādāts. Pats galvenais ir tas, ka šobrīd pašiem viss ir kārtībā, braucu ar ģimeni. Veiksmīgi tikām ārā, tur bija maziņš defekts ar durvīm, tomēr par laimi izrādījās, ka varēja ātri durvis atvērt vaļā un tikām ārā, jo piedūmojums bija momentāls. Viss notika ļoti strauji. Sākumā bija maza smaka, apstājāmies un, lecot augšā, salons jau bija dūmu pilns, labi, ka durvis izdevās ātri atvērt un izkāpt ārā. Protams, bērniem šoks. Paldies cilvēkiem, kas palīdzēja aizvākt visu, atbalstītājiem. Ar šo sporta gaitām pielieku treknu punktu. Esmu šī gada čempions savā klasē. Tagad tam pielikts punkts.”

Meklējot degošajā automašīnā ugunsdzēšamos aparātus, Ivars Joelis guvis roku apdegumus un saindējās ar dūmiem, tāpēc nakti pavadījis slimnīcā. Kā aizdegšanās iemeslu viņš min īssavienojumu.

“Man baigās aizdomas uz ledusskapi, ledusskapī negāja elektriskā daļa, un dega no turienes. Es domāju viennozīmīgi īssavienojums,” secina Joelis. “Principā tā bija māja uz riteņiem. Tur bija viss – virtuve, ūdeņi, gultas. Pielieku treknu punktu karjerai. Šogad ir uz kāpts uz pirmās vietas pjedestāla Biržos, šogad kopvērtējumā pirmā vieta Latvijā. Tagad likumsakarīgi beidzu savu autosportista karjeru. Ar autosportu nodarbojos no 2013. gada, kad Biržos braucu žiguļu klasē. 2016. gadā biju Latvijas kausa ieguvējs. Pēdējos trīs gadus braucu “Supercar” klasē, šogad sezonu noslēdzu kā čempions, vēl tikai jāaiziet uz LAF balli, apbalvošanu, jāsaņem savs lielais kauss.”

Izmantotie resursi:
www.radio1.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *