Blūmam/Zeiļukam piešķir diskvalifikāciju, Sāremā rallijā uzvar Kena Torna ekipāža

Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Igaunijas rallija čempionāta pēdējā posmā Sāremā uzvaru izcīnīja Kena Torna ekipāža, bet no latviešu braucējiem desmitajā vietā kopējā ieskaitē ierindojās un uzvaru savā EMV5 grupā guva Kalvis Blūms/Ralfs Lipstoks. Vēlāk braucēji tika diskvalificēti.

Igauņu pilots Torns ar “Škoda Fabia SRT Proto” jau piektdienas vakarā uzvarēja visos trīs ātrumposmos, taču saņēma desmit sekunžu sodu par falšstartu, kas ekipāžu atmeta uz otro pozīciju. Šodien pēc ceturtā dopa Torns bija vairs tikai trešais, bet sestajā ātrumposmā kļuva par līderi, tobrīd pakāpjoties uz augšu par divām pozīcijām.

Līdz tam vadībā atradās 2024. gada pasaules junioru rallija čempions Romets Jurgensons (“Toyota GR Yaris Rally2”), tomēr ekipāža pārsita riepu un zaudēja vairākas minūtes. Patriks Enoks (“Škoda Fabia RS Rally2”) sacensības noslēdza otrajā vietā. Arī viņam šī bija debija pie “Rally2” klases auto stūres, tāpat kā Jurgensonam. Trešajā vietā ierindojās Egons Kaurs (“Hyundai i20 Proto”). Torns uzvarēja EMV1 klasē, bet Enoks bija ātrākais EMV2 vērtējumā.

Kalvis Blūms/Raimonds Zeiļuks (“Mitsubishi Lancer Evo VI”) jau pēc piektdienas ātrumposmiem ieņēma desmito vietu. Šīs dienas sākumā latvieši bija pakāpušies uz devīto pozīciju, tad atkal atkāpās uz desmito un tajā arī finišēja. EMV5 ieskaitē Blūms/Zeiļuks izcīnīja uzvaru. Sākotnējais klases līderis Urmo Āva (“Subaru Impreza STi N11”) šodienas pirmajā dopā zaudēja laiku, to atgūt nespēja un palika otrais starp EMV5 ekipāžām. Edgars Balodis/Māris Šeflers (“Mitsubishi Lancer Evo VIII”) ieņēma ceturto vietu starp EMV5 ekipāžām, Guntim Lielkājim/Vilnim Miķelsonam (“Mitsubishi Lancer Evo X”) sestā vieta, bet devītie šajā klasē Kārlis Folkmanis/Gundars Pečaks (“Mitsubishi Lancer Evo VI”).

Emīls Blūms/Didzis Eglītis (“Hyundai i20 Proto”) vairumā šodienas ātrumposmu sasniedza “Top 10” rezultātus, bet SS6 saņēma minūtes sodu par pāragru iebraukšanu laika kontrolē un sacensību summā ierindojās 15. vietā. EMV1 klasē izcīnīta trešā vieta.

EMV3 ieskaitē pirmā vieta Henrijam Pihelam (“Ford Fiesta Rally3”), kamēr EMV4 kategorijā pirmais bija Jaspars Vahers (“Ford Fiesta Rally4”). EMV6 klasē uzvarēja Roberts Virvess (“Toyota Starlet 4WD”), bet 12. vietā ierindojās Gints Bremze/Elīna Bremze (“BMW 330i E46”). Līdz pat trešajai vietai EMV7 grupā aizcīnījās Madars Dīriņš/Gints Lasmanis (“Honda Civic Type-R EP3”), bet uzvaru svinēja Oskars Mennametss (“Citroën C2 R2 Max”). EMV8 grupā pirmais Kristens Kelements (“Citroën C2 R2 Max”), bet smago spēkratu kategorijā EMV9 uzvaru svinēja Martins Kio (GAZ 51).

PAPILDINĀTS:

Kalvis Blūms/Raimonds Zeiļuks bija ātrākie no latviešu braucējiem Sāremā rallijā, kā arī uzvarēja EMV5 klasē, taču tehniskas neatbilstības dēļ pēc finiša tika izslēgti no rezultātiem. Mašīnas durvis neatbilda obligātajām drošības prasībām, kas gan nekādi nevarēja ietekmēt braucēju ātrumu. Līdz ar to augstāko rezultātu no latviešiem, ar izcīnītu 14. vietu, sasnieguši Emīls Blūms/Didzis Eglītis.

Pēc Blūma/Zeiļuka diskvalifikācijas par EMV5 klases uzvarētāju kļuva igaunis Urmo Āva. Savukārt Edgars Balodis/Māris Šeflers ierindojas trešajā vietā starp EMV5 ekipāžām.

Kopējos rezultātos Blūms/Eglītis, pēc veiktajām izmaiņām rezultātos, ierindojas 14. pozīcijā absolūtajā ieskaitē – visaugstāk no latviešu braucējiem.

Sāremā rallija rezultāti:

Visi rezultāti >>

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *