Putniņa/Puriņa ekipāža avarē Sāremā rallijā, no latviešiem pirmajā dienā visaugstāk Blūms/Zeiļuks

Foto: Kristjan Aus

Sāremā rallijā piektdienas vakarpusē norisinājās pirmie trīs ātrumposmi, pēc kuriem no latviešu ekipāžām visaugstāk atrodas Kalvis Blūms/Raimonds Zeiļuks, ieņemot desmito pozīciju. Tikmēr jau pēc dažiem nobrauktiem kilometriem pamatīgu avāriju piedzīvoja Krišjānis Zintis Putniņš/Mārtiņš Puriņš.

Igaunijas rallija čempionāta noslēdzošais posms jau tradicionāli tiek aizvadīts Sāremā salas ceļos. Divās dienās sportistiem jāaizvada deviņi ātrumposmi, kuru kopējais garums ir 104 kilometri. Uz starta stājušās aptuveni 140 ekipāžas, pie kaimiņiem izbaudīt šo leģendāro rudens ralliju devušies arī latviešu braucēji.

Sacensību vadošās pozīcijas pēc pirmās dienas ieņem igauņu jaunie talanti. Šī gada pasaules junioru rallija čempions Romets Jurgensons (“Toyota GR Yaris Rally2”) dienas izskaņā pārņēma vadību, bet 2.9 sekundes tālāk seko Kens Torns (“Škoda Fabia SRT Proto”). Trešais ir Patriks Enoks (“Škoda Fabia RS Rally2”). Gan Jurgensonam, gan Enokam šis ir pirmais rallijs karjerā ar “Rally2” klases auto. Torns bija ātrākais visos trīs dopos, taču par falšstartu saņēma desmit sekunžu sodu, kas viņu atmeta uz otro vietu.

Emīls Blūms/Didzis Eglītis mainīja sākotnējos plānus un uz starta stājušies ar “Hyundai i20 Proto” automobili, kādu jau izmantojuši dažās sacensībās Lietuvā. Sāremā rallija pirmajā ātrumposmā ekipāža saslīdēja, zaudēja vērtīgas sekundes, kamēr izdevās turpināt braukšanu, līdz ar ko dienas izskaņā tiek ieņemta 14. pozīcija, 38 sekundes aiz līderiem. EMV1 grupā Blūms/Eglītis ir ceturtie.

Tikmēr Blūms/Zeiļuks ar “Mitsubishi Lancer Evo VI” automašīnu ir 26 sekundes aiz pirmās vietas un ieņem desmito pozīciju absolūtajā ieskaitē, kā arī otro starp EMV5 ekipāžām. Līderis šeit mājinieks Urmo Āva, kurš atrodas nepilnas desmit sekundes priekšā un kopējā vērtējumā ir piektais. Astotie šajā klasē Edgars Balodis/Māris Šeflers (“Mitsubishi Lancer Evo VIII”).

EMV7 grupā septītie pagaidām Madars Dīriņš/Gints Lasmanis (“Honda Civic Type-R EP3”). Līderims Oskaram Mennametsam tiek zaudēts virs desmit sekundēm.

Jau pirmajā ātrumposmā avarēja Putniņš/ Puriņš (“Mitsubishi Lancer Evo VIII”). Šajā ātrumposmā pamatīgu negadījumu ar kūleņošanu piedzīvoja arī somu pilota Tomija Jilhas ekipāža (“Škoda Fabia R5”).

Sāremā rallja rezultāti pēc SS3:

Visi rezultāti >>

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *