Lēbam problēmas jau Marokas rallija prologā, pirmajā posmā uzvar Al-Atija

Foto: rallyemaroc.com

Ar pirmo posmu pirmdien startēja Marokas rallijs, kas ir pasaules rallijreida čempionāta pēdējais posms un tajā pašā laikā arī gatavošanās janvārī gaidāmajam Dakaras rallijam. Jau svētdienas prologā problēmas piedzīvoja Sebastjēns Lēbs, bet viņa pārstāvētās “Dacia” rūpnīcas komandas otra pilota Nasera Al-Atijas ekipāža izvirzījusies sacensību līderpozīcijā.

Šīs ir pirmās sacensības jaunajam “Dacia Sandrider” sacīkšu automobilim, tāpat pirmo lielo ralliju piedzīvo jaunais “Ford Raptor”, ar ko nākamā gada Dakarā startēs pašreizējais šo sacensību uzvarētājs Karloss Sainss. Iepriekš ar šo auto vienreiz startējis Nani Roma, kurš uzvarēja “Hungarian Baja”. Al-Atija šajā rallijā cīnās par pasaules čempiona titulu un pirms pēdējā posma ir W2RC sezonas kopvērtējuma līderis, par 25 punktiem apsteidzot Jazīdu Al-Radži no “Overdrive Toyota” vienības.

“Rallye du Maroc” ietvaros jāveic pieci posmi un sacensības finišēs piektdien. Nesen piedzīvotie plūdi arī likuši ieviest izmaiņas ātrumposmos.

Lēbs jau prologā, kur nenotika cīņa par rezultātu, iebrauca grāvī, ko laikus nepamanīja, sabojājot jaunās mašīnas priekšējo piekari. Līdz ar to 268 km garo pirmo ātrumposmu pirmdien leģendārais WRC čempions uzsāka no neierasti zemās 121. pozīcijas. Lai gan Lēbs kādu laiku turējās pirmajā pieciniekā, vēlāk zaudēja laiku un finišēja 12. vietā.

Uzvaru guva Al-Atija, kas nozīmē, ka “Dacia Sandrider” mašīna uzvarējusi jau savā pirmajā ātrumposmā, kas aizvadīts ar laika kontroli. Šis vēsturiski bija 100. ātrumposms pasaules rallijareida čempionāta vēsturē un 40. reize, kad ātrāko laiku sasniedzis tieši katariešu pilots.

Al-Radži ieņēma otro vietu, zaudējot 1 minūti un 39 sekundes, bet trešais bija “M-Sport Ford” rūpnīcas komandas braucējs Sainss, kurš atpalika nedaudz virs divām ar pusi minūtēm. Ceturtajā vietā Gerlēns Šišerī no “X-Raid Mini” vienības, bet piekto ātrāko laiku uzrādīja Matiass Ekstroms, kurš nesen pievienojās “M-Sport Ford”.

Rezultāti pēc 1. posma:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *