“NoBudgetRacing” – mācāmies viens no otra un arī savām kļūdām

Foto: Roberts Šivars, 4rati.lv

Kad emocijas pēc aizvadītās nedēļas nogalē notikušā ERST Finance minirallija “Karosta” jau pierimušas, laiks atskatīties, kā komandas “NoBudgetRacing” ekipāžām veicās sacensībās. Daudzveidīgie ātrumposmi, kam tika izmantota gan Rudes kartingu trase, gan grunts seguma ceļi un pat Liepājas pilsētas ielas, sagādāja jauniešiem pamatīgu izaicinājumu – no trijām komandas ekipāžām finišu sasniedza vien Ričards Gothardsons ar pilotu Ralfu Runci.

“Finišā mūsu Studentu klasē palikām otrie. Būtu bijuši pirmie, bet kļūdījāmies ar laika kontrolēm un saņēmām sodu”, atzīst pilots Ričards Gorhardsons, kurš īpaši uzteic minirallija asfalta posmus kartinga trasē un Karostā.

“Iemācījos pareizi komunicēt ar pilotu, braucām uz visiem 100%. Žēl, ka nācās izstāties Kārlim Dzenītim ar Mārci Maleru, jo viens no mūsu galvenajiem mērķiem šajā minirallijā bija sacensība tieši ar šo ekipāžu. Trasē mēs esam konkurenti, tomēr cenšamies viens otram palīdzēt, mācāmies viens no otra un arī savām kļūdām.

Šobrīd svarīgākais mums ir labi finišēt sezonas noslēdzošajā posmā Rīgā, kas ļautu cerēt uz augstu vietu kopvērtējumā”, piebilst Ralfs Runcis.

Līdzjutēji, kas bija pulcējušies Liepājas Atmodas dārzā, lai sagaidītu braucējus sacensību atklāšanā, bija liecinieki vēl neredzētam skatam – Kārļa Dzenīša ekipāžas mašīnu līdz startam atvilka komandas biedri Ričards un Ralfs.

“Jau pierakstot trasi, mums “beidzās” stūres pastiprinātāja sūknis, nopirkām citu, tas nederēja un beigās ātrumposmos bijām spiesti doties bez stūres pastiprinātaja”, stāsta Kārlis Dzenītis. Ekipāžas nedienas turpinājās visas dienas garumā,  piemeklēja gan problēmas ar bremzēm, gan tika saņemts Ceļu policijas sods par ātruma pārsniegšanu, steidzoties uz nākamo dopu un minirallija “Karosta” finišu sasniegt šoreiz neizdevās.

Jau pašā sacensību sākumā tehnisku problēmu dēļ nācās izstāties arī trešajai “NoBudgetRacing” ekipāžai Raimondam Viducim un Emīlam Zemniekam.

Komandas vadītājs Kristaps Skuja saka paldies par aizraujošo sacensību minirallija “Karosta” organizatoriem un  ir gandarīts par Ričarda Gothardsona un Ralfa Runča rezultātu. “Sāk veidoties labs kopvērtējums, žēl, ka no sešām Studentu klasē startējušajām ekipāžām sacensības finišēja tikai trīs. Galvenais, ka jaunieši tiešām ir komanda, kas atbalsta viens otru. Viņiem ir svarīgi, lai būtu konkurence un līdz ar to interesanta braukšana Studentu klases piedzīvojumā. Ceru, ka puišiem līdz Biķernieku posmam izdosies saremontēt mašīnas un būs kārtīga cīņa.”

Šogad jaunizveidotajā Studentu klasē, kurā startē komandas ekipāžas, ERST Finance minirallijā “Karosta” ātrākie bija  Regnārs Ķilpis/Matīs Reinšmits, otrajā vietā Ričards Gothardsons/Ralfs Runcis (“NoBudgetRacing”), savukārt trešo pjedestāla pakāpienu ieņēma Kārlis Ķipsts/Dzintars Kauce.

Projektu “NoBudgetRacing” atbalsta Džeka Riepas, Inovahouse, Ledakcijas, Goldingen Auto, Jekabsons Garage, Dekors RD, ERST Finance, Eurowag, Stikelyz, Hrc dyno, SIA Emi St, Blast, 333 trase, Avota ūdens “Svētavots”, Milwaukee, Gitana, Biovide, KBR.lv, 4rati.lv, Emīls Blūms, Kārlis Nebars, Māris Millers.

Informāciju sagatavoja  Dace Janova, 4rati.lv

 

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *