Tikai vienreiz gadā – drifts Biķernieku ‘Raganas katlā’ jau šajā nedēļas nogalē

Foto: publicitātes

Ikgadējie drifta svētki ir klāt – drifts atkal “Raganas katlā”, Biķernieku trasē, kas ir viena no bīstamākajām drifta trasēm Eiropā. 7.-8. septembrī, svētdien, mūs sagaida aizraujošas sacensības Baltijas un Latvijas/Igaunijas PRO čempionāta posmi, kā arī Latvijas un Igaunijas drifta čempionāta “Semi Pro” klases posmi. Šogad “Raganas katls” svin savu desmit gadu jubileju, tādēļ sagaidāms prāvs dalībnieku skaits – PRO klasē dalību pieteikuši 25 dalībnieki, bet “Semi Pro” klasē 51 sportists, kas ir rekordliels dalībnieku skaits.

Šī Biķernieku trases daļa atrodas meža vidū, tā teikt nekurienē un izceļas ar pamatīgām reljefa maiņām, nepārskatāmiem līkumiem un mazām drošības zonām, padarot to par neaizmirstamu piedzīvojumu gan braucējiem, gan skatītājiem. Šogad katlu konfigurācijā ir uzliets jauns segums, tāpēc pirmo reizi pagājušonedēļ tika aizvadīti treniņi katlos un var droši teikt, ka būs vēl labāk un jaudīgāk.

Raganas katls piesaista braucējus un skatītājus ar savu specifiku – no dalībnieku parka nav iespējams redzēt trasi, visi braucēji, mehāniķi, skatītāji satiekas vienuviet, iekšpus Raganas katlam, lai kopā baudītu sacensības, jo skatīšanās zona ir visiem viena. Raganas katlā ir atvērtais dalībnieku parks, kuru nemaz nav iespējams apiet, jo savādāk nebūtu nemaz iespējams nokļūt līdz sacensību norisei.

Ierodoties sacensībās, uzreiz aiz ieejas, lai tiktu līdz skatītāju zonai ir jāveic vismaz 500 metrus garš ceļš līdz ieejai, un visa ceļa garumā atrodas dalībnieku parks, un ik pa minūtei pabrauc garām kāds sporta auto, jo drifteriem ir apļveida kustība uz startu. Raganas katls ir īpašs ar to, ka drifts netiek vērots no tribīnēm, bet no trasē esošajiem kalniņiem, kā arī ieeja Raganas katlā ir no pavisam citas puses Biķerniekos – no Biķernieku ielas jeb meža puses, to noteikti jāatceras visiem skatītājiem ierodoties uz posmu.

No trases malās esošajiem kalniņiem ir iespējams pārredzēt teju visu trasi, bet tiks izvietots arī video ekrāns skatītājiem trases pārredzēšanai, un papildus ekrāns arī dalībnieku parkā. Šī ir tā reize, kad organizatori aicina droši ņemt līdzi savus krēslus, pufus, pledus u.c. sēžamos no mājām, lai ar komfortu baudītu driftu Raganas katlā.

Šajās sacensībās tiks aizvadīti piektie ieskaites posmi, kas ir viens posms pirms sezonas noslēguma, un punktu cīņas ir ļoti sīvas visos čempionātos. Uz esošo brīdi Baltijas drifta čempionāta vadībā ir latvietis Kristiāns Burkovs, kuram seko lietuvietis Valdas Vindžigelskis, bet tur pat arī latvieši Jānis un Rolands Bērziņi, kuri gan nav radinieki. Livonijas čempionātā arī dominē latvieši, pašlaik vadībā ir Kristiāns Burkovs, otrais Rolands Bērziņš, bet tad jau seko uzreiz trīs igauņu cīņa par kopvērtējuma pjedestālu.

Bez aizraujošām cīņām noteikti neizpaliks arī Semi Pro klase. Pašlaik čempionāta līderis ir viens no Latvijas drifta junioriem Daniels Baumanis, kurš ir nedaudz atrāvies, otrais pašlaik Raivis Veikšāns, bet turpat seko vēl viens no debitantiem Semi Pro klasē – Henriks Duļbinskis. Ņemot vērā ka šis ir sezonas piektais posms, domājams, ka starp pirmajiem 16 dalībniekiem kopvērtējumā vēl viss var krasi mainīties. Teorijā uz sezonas pjedestāla var nokļūt ļoti daudz sportisti dažādās variācijās.

Svētdien skatītāju zonā darbosies bezmaksas bērnu atrakcija. Skatītājiem būs pieejama bezmaksas auto stāvvietas trases teritorijā, bet ar limitētu skaitu, papildus var izmantot auto stāvvietu blakus ieejai Nr.2 uz Biķernieku ielas, netālu no Biķernieku slimnīcas. Organizators gan aicina ierasties visus ar sabiedrisko transportu – 14. un 18. trolejbusa pietura ir ļoti tuvu ieejai raganas katlā, kā arī vairāki maršrutu autobusi brauc tieši gar Biķernieku trasi.

Biļetes ir pieejamas gan iepriekš pārdošanā bilesuserviss.lv kā arī biļetes būs pieejamas uz vietas sacensību dienā. Pamata biļešu cena ir 20 eiro un tā ietver ieeju dalībnieku parkā, skatītāju zonās, kā arī iespēju iziet ārā un iekšā no sacensībām. Ieejas aproces, ja tiek izņemtas sestdienā, darbojas abas sacensību dienas. Ar biļeti, kas iegādāta uz sacensībām 8. septembrī, var apmeklēt arī 7. septembra treniņus un kvalifikācijas braucienus. Ja kāds no skatītājiem vēlas apmeklēt tikai sestdienas sacensības, tad biļete pieejama tikai uz vietas Raganas katlā un maksās 15 eiro.

Sacensību programma:

Sestdiena, 7.septembris
09:30-14:30 Treniņbraucieni Semi Pro un Pro klasēm
14:40 Pro kvalifikācija
16:10 Semi Pro kvalifikācija

Svētdiena, 8. septembris
Skatītājiem ieeja atvērta no 09:00
10:00-12:10 Treniņbraucieni Pro un Semi pro klases
12:30 Sacensību oficiālā atklāšana
13:00-16:00 Pro tandēmu fināli
16:15-19:00 Semi Pro tandēmu fināli
19:00 Apbalvošanas ceremonija

Informāciju sagatavoja:
Elīne Berķe Bluša

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *