Padons izcīna sezonas pirmo uzvaru ERC posmā Velsā

Foto: FIA ERC

Velsā aizvadīts Eiropas rallija čempionāta priekšpēdējais posms “Rali Ceredigion”, kurā uzvaru izcīnīja Haidens Padons, tuvāko ekipāžu pārspējot par gandrīz divām minūtēm. Kopvērtējuma līderim tā ir pirmā uzvara šosezon.

Sacensības norisinājās pa asfalta ceļiem. Tās iesākās jau piektdienas vakarā, bet kopumā dalībnieki trīs dienās mēroja 14 ātrumposmus. Kopējais to garums sastādīja virs 184 kilometriem. Startēja 128 ekipāžas, bet ERC ieskaitē no tām brauca 31.

Padons nesen paziņoja, ka šī viņam, visticamāk, ir pēdējā sezona Eiropā. Tam sekoja lielisks veikums Velsas ERC posmā. Pirmajā dienā jaunzēlandietis triumfēja abos ātrumposmos, pārņēma vadību rallija kopvērtējumā un neatdeva to līdz finišam. Startējot ar “Hyundai i20 N Rally2” automašīnu, “BRC Racing Team” vienības pilota ekipāža bija ātrākā 11 ātrumposmos.

Pēdējā ātrumposmā paceļoties uz augšu par divām pozīcijām, otro vietu izcīnīja itālis Andrea Mabelīni (“Škoda Fabia RS Rally2”), kurš Padonam piekāpās par 1 minūti un 47 sekundēm. Virs trim sekundēm aiz Mabelīni finišēja Padona tuvākie sekotāji kopvērtējumā – Mateū Frančeski (“Škoda Fabia RS Rally2”) un Miko Marčiks (“Škoda Fabia RS Rally2”).

Sezona noslēgsies ar vēl vienu asfalta posmu “Rally Silesia”, kas oktobra pirmajā pusē notiks Polijā.

“Rali Ceredigion” rezultāti:

Visi rezultāti >>

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *