Lielo krosa finālu sēriju ievada Latvijas autokrosa čempionāts

Foto: AXLatvia

Šajās nedēļās īpaša sacensību sērija: visu Latvijas krosa seriālu pēdējie, izšķirošie posmi. Finālu sēriju ievada Latvijas autokrosa čempionāta pēdējais posms Bauskā šajā nedēļas nogalē. Nākamajās nedēļās sekos Folkreisa un rallijkrosa izšķirošās sacensības.

Šonedēļ Mūsa Raceland trasē krosa čempionāta pēdējā sacīkste, sestais posms. Kā ziņojām, no daudzajām klasēm divi čempioni jau zināmi: 1600 klasē matemātiski nenoķerams ir Dāvis Ūdris, bet Xtreme bagiju klasē Mikus Neško kļuvis par četrkārtēju Latvijas čempionu.

Četru titulu klubs

Mikus Neško, kļūstot par Latvijas čempionu arī šajā gadā, nonācis četrkārtējo Latvijas autokrosa čempionu klubā, kurā nav daudz biedru. Ja skaita tieši Latvijas autokrosa čempionus (ne kausa ieguvējus, ne rallijkrosa, ne ziemas autokrosa, ne smago autokrosa, ne Baltijas, ne kaimiņvalstu), tad četras vai vairāk reizes par čempioniem brīvās Latvijas laikā kļuvuši vien septiņi sportisti. Piecus čempiontitulus sasniedzis 2000 Super klasē vēl nesen neuzvaramais Ritvars Kārkliņš. Jānis Linde pirms dažiem gadiem bija neapturams VAZ klasē, bet Raimondam Jerānam četri tituli sava laika Open ieskaitē. Ivo Traubergs brīvvalsts pirmajā desmitgadē sasniedza titulus gan priekšpiedziņas klasēs, gan karjeras sākumā arī tā sauktajā Brīvajā klasē, ar kuru sākās tagadējā Open klase, bet tobrīd dalībnieki startēja ar aizmugures piedziņas žiguļiem. Četri tituli arī cēsiniekiem Gintam Bujānam un bagiju braucējam Jurim Vaivodam. Nu arī Mikum Neško. Turklāt pēc dažām dienām saraksts, ļoti iespējams, papildināsies arī ar Open līdera Inta Jeršova vārdu.

111

Pēc aizraujošām peripetijām pieteikumu sarakstos svētdienas Latvijas autokrosa čempionāta posmam pieteikušies 111 dalībnieki. Pilna diena ar izšķirošiem notikumiem – jānoskaidro pārējie čempioni un kausu ieguvēji, bet klasēs ar zināmajiem uzvarētājiem vēl jāsadala pārējās medaļas. Pieteikumu ziņā līdere, tradicionāli, ir 2000 Super klase ar 25 pieteikumiem. Pārējās klasēs tradicionāli labs sastāvs, ar dažiem izņēmumiem.

Papildizrādes

Vēl bez ierastajām sportiskajām intrigām šajā posmā pāris interesanti pieteikumi. Šogad pirmo sacīksti Xtreme klasē aizvadīs iepriekšējos gados Junior Xtreme un Xtreme spēcīgais Markuss Ūtēns. 2000 Super klasē interesanta plejāde: intrigu sarūpē AX Latvia līdera un bijušā krosa čempiona Arņa Odiņa pieteikums, tāpat uz starta būs viens no spēcīgākajiem Lietuvas braucējiem, Pluņģes posma organizators Edvins Mikņus. Šā gada vienīgo cīņu čempionātā plāno aizvadīt veterāns Mareks Tauriņš, kā arī debiju čempionātā aizvadīs Folkreisa braucējs Uģis Jirgensons. Klasē kopumā seši Lietuvas braucēji, kas padarīs cīņas principiālas arī šajā kontekstā.

Open klasē debiju čempionātā plāno aizvadīt Folkreiss 4WD klases viens no virzītājiem un arī Bauskas posma uzvarētājs Madars Krapāns. Šis būs pirmais gadījums, kad Folkreisa pilnpiedziņas klase piegādā braucēju čempionātam.

VAZ Klasika klasē startam gatavojas Andris Krieviņš, kurš pēdējos gadus pavadījis rallijkrosa BMW RX 3000 klasē, būdams viens no šīs ieskaites pašiem pirmajiem braucējiem. Pirms rallijkrosa ēras Krieviņš bija regulārs VAZ Klasika autokrosa braucējs, ir 2017. gada Latvijas vicečempions šajā klasē, gūtas kopumā četras posmu uzvaras.

B1600 bagiju klasē iepriekšējā posma uzvarētājam Justam Grencim pievienosies arī jaunākais brālis Kristiāns Grencis. 1600 salonauto klasē pirmo autokrosa posmu šogad plāno aizvadīt Jānis Lideris, bet šīs klases regulārais braucējs Ģirts Kuzmanis sastopams arī 2000 Super dalībnieku sarakstā – rausies divās maiņās!

Intrigu netrūkst, tituli un medaļas jādala – būs interesanti!

Izmantotie resursi:
www.autocross.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *