Mārtiņš Sesks atgriežas uz WRC skatuves Čīles rallijā

Mārtiņš Sesks atgriezīsies rallija augstākajā līmenī, uz FIA Pasaules rallija čempionāta (WRC)  skatuves, startējot “Rally Chile Bio Bío”.

Pateicoties WRC rīkotāja un Mārtiņa Seska personīgo sponsoru atbalstam, 24 gadus vecais sportists atkal sēdīsies pie M-Sport Ford Puma Rally1 auto stūres ar nehibrīda dzinēju. Izcilais sniegums “ORLEN 80. Rally Poland” un “Tet Rally Latvia”, Seska pilotētajai ekipāžai ļauj turpināt saņemt WRC rīkotāju un rūpnīcas komandas “M-Sport Ford WRT” atbalstu startam WRC Dienvidamerikas posmā, kas  notiks Bio Bio reģionā no 26. līdz 29. septembrim.

“Latvijas Mobilais telefons” atbalstītais pilots Mārtiņš Sesks ar stūrmani Renāru Franci izcili debitēja Polijas WRC posmā, gūstot trīs labākos rezultātus ātrumposmos un nodrošinot izcilu piekto vietu kopvērtējumā. Tik pat veiksmīgs izdevās arī latviešu ekipāžas starts mājas rallijā Latvijā, kur ekipāža pārsēdās automašīnā ar hibrīda piedziņu un izcīnīja divas uzvaras posmos, taču tehniska ķibele pēdējā ātrumposmā liepājniekiem liedza iespēju kāpt uz goda pjedestāla trešā pakāpiena.

Atzīstot Mārtiņa Seska milzīgo potenciālu, WRC rīkotāji jauno talantu atbalsta programmas ietvaros atbalstīja Seska debiju WRC un, pateicoties izciliem rezultātiem Polijā un Latvijā,  ļāva jaunajam pilotam piedzīvot nozīmīgu karjeras izrāvienu. Šis atbalsts iezīmē WRC rīkotāja ilgtermiņa stratēģiju veicināt jauno talantu iespējas autosportā, ko apliecina arī  atbalsts citiem pilotiem, piemēram, Sami Pajari un Enni Melkonenam, kuri ar Toyota GR Yaris Rally1  automašīnu nesen debitēja “Secto Rally Finland”, tāpat arī iniciatīva vairot sieviešu līdzdalību WRC.

“Esam lepni, ka Mārtiņš atgriežas Rally1 kategorijā, ka varam atbalstīt daudzsološo, jauno talantu,” prieku pauž WRC Promoter GMBH vecākais sporta direktors Peters Tūls. “Mārtiņš jau Polijā un Latvijā visiem parādīja izcilu ātrumu un cīņassparu, un mēs uzskatām, ka viņa nākotne WRC ir ārkārtīgi spoža. Mūsu apņēmība atbalstīt jaunos talantus ir stiprāka kā jebkad agrāk, jo jauno talantu izaugsme ir ļoti būtiska WRC turpmākai attīstībai,” apliecina Tūls.

Arī latviešu ātrākā rallija ekipāža Mārtiņš Sesks un Renārs Francis ar nepacietību gaida savu trešo iespēju sēsties Ford Puma Rally1 automašīnā: “Mēs esam ļoti pateicīgi par  šo iespēju,  kas mums sniegta tikai divus mēnešus pēc iepriekšējā starta. Viss, kas noticis līdz šim, ir neticams piedzīvojums, un braukšanas pieredze kļūst arvien labāka”. “Doties uz  Čīli ar Rally1 auto ir patiesi aizraujoši, tāpēc vēlos pateikt lielu paldies WRC Promoter GMBH un M-Sport, tāpat kā katram no mūsu privātajiem sponsoriem par viņu pretimnākšanu un sniegto atbalstu. Protams, tas būs diezgan liels izaicinājums startēt ar nehibrīda piedziņas automašīnu šādā grunts seguma rallijā un tādā augstumā virs jūras līmeņa. Šis rallijs ir skarbs un prasīgs, apstākļi mums ir nezināmi, bet mēs mīlam izaicinājumus. Esam gatavi vēl vienam lieliskam piedzīvojumam kopā ar M-Sport,”  sajūsmināts pauž Sesks.

“Mārtiņa starti nešaubīgi radīja spēcīgu iespaidu, tāpēc mums ir prieks viņu atkal sveikt savā komandā un starēt Čīlē,” sacīja M-Sport Ford komandas vadītājs Ričards Milleners.
“Šis noteikti būs izaicinošs starts, pilnīgi atšķirīgs no iepriekšējiem. Bez iepriekšējas pieredzes šajā sarežģītajā rallijā tas nav viegls uzdevums, bet tā ir lieliska iespēja viņam parādīt savu daudzpusību un vēl vairāk nostiprināt sevi kā nākotnes talantu. Mēs ceram, ka šī pieredze stiprinās viņa ambīcijas un ļaus kļūt par regulāru Rally1 klases dalībnieku.”

Millenera sacīto apstiprina arī Malkolms Vilsons, M-Sport izpilddirektors: “Strādāt ar Mārtiņu ir fantastiski. Viņa sniegums Polijā un Latvijā iespaidoja daudzus cilvēkus un esmu ļoti lepns, ka WRC rīkotājs, viņa sponsori un M-Sport var piedāvāt viņam vēl vienu iespēju attīstīt savas prasmes ar Rally1 līmeņa tehniku. Laika gaitā mēs esam ļoti daudz darījuši, lai atbalstītu tieši jaunus braucējus, un es domāju, ka Mārtiņš jau ir parādījis, ka var būt daļa no šīs nākamās augstākā līmeņa braucēju paaudzes.”

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *