WRC čempionāts plāno vairākus posmus Āzijā

Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Jau nākamgad pasaules rallija čempionātā būs vairāki jauni posmi, bet sākot ar 2026. gadu plānota arī citu jaunu sacensību pievienošana kalendāram, apstiprinājis WRC sacīkšu direktors Simons Larkins.

2025. gadā WRC kalendāru papildinās posmi Kanāriju salās, kur līdz šim risinājušās Eiropas čempionāta sacensības, Paragvajā un Saūda Arābijā. Zināms, ka 2026. gadā plānots posms ASV, taču pie tā čempionāta rīkotāji negatavojas apstāties.

“Āzija – simtprocentīgi,” tālākos nākotnes plānus intervijā ” BlackBook Motorsport” ieskicē Larkins. Viņš min, ka jau ilgi plānos čempionāta posms Ķīnā, tāpat tiek minētas Indonēzija un Vjetnama, ko oficiālās vizītēs plānots apmeklēt jau šogad. Larkins stāsta, ka Āzijā būs vismaz divi posmi.

“Tas būtu saprātīgi arī no loģistikas viedokļa, jo mēs aizsūtītu uz turieni tehniku, ko izmantot divos posmos,” viņš skaidro. “Arī Austrālija un Jaunzēlande mums saglabā interesi, un varbūt arī šīs valstis nākotnē būs kalendārā.”

Nākamgad WRC kalendārā būs 14 posmi. Kamēr “MotoGP” un “Formula 1” čempionāti rīko daudz vairāk sacīkstes, rallijā šāda paplašināšanās nenotiks.

“Atšķirība ir tāda, ka mūsu sacīkstes notiek nedēļas garumā,” saka Larkins. “Mēs nevaram rīkot sacensības ik pēc nedēļas. Ja rastos iespēja, ka varam atrast atbalsta paketi komandām, lai varētu ieguldīt balvu fondā, tādā veidā attaisnojot un kompensējot papildus izmaksas, varētu rīkot 15 posmus. Bet paplašināties nav mūsu prioritāte.”

Izmantotie resursi:
www.rallyjournal.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *