‘M-Sport’ novērtē Seska/Franča ieguldījumu ‘Ford Puma Rally1’ pārdošanā

Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Mārtiņa Seska un Renāra Franča ekipāžas parādītais sniegums WRC posmā Polijā ir tiešā veidā saistīts ar to, ka “M-Sport” izdevies pārdot pirmo “Ford Puma Rally1” mašīnu, kas nav aprīkota ar hibrīda sistēmu, atzinuši rūpnīcas pārstāvji.

Šogad stājās spēkā noteikumi, kas pasaules rallija čempionātā ļauj startēt ar “Rally1” mašīnām bez hibrīda. Latviešu sportisti Sesks/Francis ir pirmie un pagaidām vienīgie, kas ar šādas specifikācijas auto piedalījušies WRC posmā. “Orlen Rally Poland” viņu spēkos bija sacensties ar ātrākajiem šīs kategorijas braucējiem un izcīnīt piekto vietu.

Nesen jau vēstījām, ka atpūtas brauciena laikā Anglijā šādu auto nolēmis iegādāties indonēziešu pilots Putra Rizkijs un jau šonedēļ ar to startēs vietējās sacensībās. Konkrētā mašīna ir tieši tā, ar ko Polijā startēja Seska ekipāža. Līdz šim “M-Sport” bija pārdevuši tikai vienu “Ford Puma Rally1 Hybrid” automašīnu, kas ir dārgāka – to iegādājās grieķu uzņēmējs un rallists Džourdans Sederidis. Savukārt Rizkijs nopircis pirmo mašīnu, kam nav hibrīda sistēmas.

“M-Sport” pārdošanas nodaļas vadītājs Toms Kravšiks atzinis, ka rūpnīcas īpašnieks Malkolms Vilsons ir lielā sajūsmā par to, kā viss pavērsies pēc Seska/Franča starta Polijas posmā.

“Malkolms par to ir pārlaimīgs, viņš uzskata, ka tas ir fenomenāli,” atzīst Kravšiks. “Ceram, ka cilvēki tagad varēs redzēt šo mašīnu startējam nacionālajā čempionātā, un tas radīs lielāku globālo interesi. Pirms tam gadiem esam tirgojuši “Fiesta WRC” mašīnas, un klienti ar tām startēja.”

“M-Sport Ford” rallija komandas vadītājs Ričards Milleners atzīst: “Tas ir lieliski, ka esam pārdevuši šo “Puma”. Darījums lielā mērā varēja notikt pateicoties Seska panākumiem Polijā. Ir lieliski redzēt, kā šī iniciatīva ir atmaksājusies ar mašīnas pārdošanu.”

Izmantotie resursi:
www.dirtfish.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *