Ožjē apstiprina dalību visos atlikušajos WRC posmos šajā sezonā

Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Franču pilots Sebastjēns Ožjē apstiprinājis, ka gatavojas startēt visos atlikušajos posmos šajā pasaules rallija čempionāta sezonā un mēģinās cīnīties par devīto WRC titulu. Tomēr atgriezties uz pilnu slodzi nākamajās sezonās sportists neplāno.

Pēc izcīnītās uzvaras Somijas posmā, Ožjē pacēlies uz otro vietu kopvērtējumā un pašlaik ir visaugstāk esošais “Toyota” komandas pilots. Četrus posmus pirms sezonas beigām līderis ar 27 punktu pārsvaru ir “Hyundai” braucējs Tjerī Noivils.

Iepriekš Ožjē atzina, ka par turpmākajiem plāniem tiks izlemts vēlāk, bet tagad intervijā vācu izdevumam “Motorsport aktuell” apstiprina, ka gatavojas piedalīties visos četros posmos šajā sezonā.

“Čīles un Centrāleiropas posmi sākotnēji nebija manos plānos,” viņš skaidro. “Tomēr, ņemot vērā šī brīža situāciju ražotāju un braucēju kopvērtējumā, ir skaidrs, ka piedalīšos visos atlikušajos četros WRC posmos un atkal cīnīšos par titulu. Pašlaik mūsu rokās nav visas kārtis un čempionāta kopvērtējumā esam aizmugurē. Es saprotu, ka tas tā ir braucēju kopvērtējumā, bet nesaprotu, kā tas var būt ražotāju ieskaitē.”

Ražotāju kopvērtējumā “Hyundai” pašlaik ir 20 punktus priekšā “Toyota” vienībai.

“No aizvadītajiem deviņiem posmiem “Toyota” komanda uzvarējusi sešos un izcīnījusi trīs dubultuzvaras, bet tāpat esam 20 punktus aizmugurē,” neizpratnē ir Ožjē. “Uzskatu, ka šī jaunā punktu skaitīšanas sistēma ir īsts joks.”

Ja Ožjē izdosies kļūt par čempionu, viņš būs panācis WRC vēsturē titulētāko braucēju vadošajā klasē Sebastjēnu Lēbu. Sportists gan paziņojis, ka uz pilnu slodzi čempionātā vairs startēt negrasās.

“Man skaitļi, statistika vai rekordi daudz nerūp,” saka Ožjē. “Man ir citas prioritātes. Braukšu tik ilgi, kamēr tas sagādās prieku un spēšu būt konkurētspējīgs. Un gribu pateikt skaidri: vairs nekad neaizvadīšu pilnu WRC sezonu. Pēc šīs intensīvās sezonas, nākamgad varbūt pat piedalīšos mazāk posmos.”

Izmantotie resursi:
www.rallit.fi

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *