Pajari nākamgad varētu tikt iekļauts ‘Toyota’ WRC komandā

Foto: Honza Fronek

Pēc Sami Pajari sekmīgās debijas “Rally1” klasē, Jari-Mati Latvala paziņojis, ka jaunais somu rallija talants ir pretendents uz “Toyota” komandas sastāvā pirms nākamās WRC sezonas.

Nedēļas nogalē notikušajā pasaules čempionāta posmā Somijā WRC2 pilotam Pajari tika dota pirmā iespēja startēt ar “Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid” automašīnu. Devītajā ātrumposmā sportists guva savu pirmo uzvaru, bet sacensības noslēdza ceturtajā vietā, lai gan tas notika lielā mērā pateicoties daudzajām konkurentu avārijām.

“Manuprāt, viņš paveica labu darbu,” sacīja “Toyota Gazoo Racing” komandas vadītājs Latvala. “Pirmais ātrumposms izvērsās sarežģīts un tobrīd neizskatījās tik cerīgi. Bet viņš savācās un kļuva ļoti spēcīgs, bija ātrākais arī vienā no ātrumposmiem. Sami ir psiholoģiski stiprs, ko varēja tiešām labi redzēt. Manuprāt, viņš parādīja savu potenciālu būt, teiksim tā, pilnas slodzes “Rally1″ pilotam.”

Nākamgad uz visiem posmiem komandā atgriezīsies divkārtējais WRC čempions Kalle Rovanpera, sastāvā, visticamāk, paliks arī “Toyota” rūpnīcas izskolotais Takamoto Katsuta, kamēr šādas tādas baumas pavīdējušas Elfina Evansa sakarā, tomēr dažādas runas klīst faktiski katru gadu. Nav zināms, vai pēc šīs sezonas WRC posmos vēl gribēs piedalīties Sebastjēns Ožjē, kurš uzvarēja “Rally Finland” pēc Rovanperas avārijas priekšpēdējā ātrumposmā.

“Šobrīd fokusējamies uz WRC2, jo gribam, lai viņš mēģina cīnīties par čempiontitulu,” runājot par Pajari nākotni, skaidro Latvala. “Viņam aizvien ir šādas izredzes, un gribam, lai viņš uz to koncentrējas. Bet, protams, mēs jau runājam, ko varētu darīt nākamgad. Parasti vienmēr šīs lietas sākas pēc Somijas posma, kad jāsāk skatīties uz nākamā gada līgumiem. Protams, mēģināsim paturēt visus savus pilotus, bet ir vairāki jautājumi. Ko darīs Sebs, vai viņš nākamgad gribēs braukt? Kas būs ar Sami? Ar vairākām lietām vēl jātiek skaidrībā.”

Lūgts tiešāk atbildēt, vai Pajari pretendē uz vietu “Toyota” komandā dalībai “Rally1” klasē, Latvala sacīja: “Jā. Protams. Mums vajag paskatīties un padomāt par to.”

Izmantotie resursi:
www.autosport.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *