Rallijā ‘Cēsis’ šonedēļ startēs vairāk par 100 ekipāžām

Foto: Roberts Šivars, 4rati.lv

Šajā nedēļas nogalē notiekošajā rallijā “Cēsis” uz starta izies vairāk par 100 ekipāžām, ieskaitot rallijsprinta un vēsturiskos auto, bet ar 1. numuru trasē dosies Emīls Blūms/Didzis Eglītis.

Cēsu apkaimē gaidāmajās sacensībās tiks aizvadīts Latvijas rallija čempionāta ceturtais un Igaunijas rallija čempionāta piektais posms, tāpat Latvijas “Historic” kausa izcīņas trešais posms, kā arī Latvijas un Lietuvas rallijsprinta sezonas kārtējie posmi. Kopumā dalību apstiprinājušas 102 ekipāžas.

Pēc divām sacensībām Lietuvas čempionātā, kas aizvadītas ar “Hyundai i20 Proto” automašīnu, pie “Mitsubishi Lancer Evo IX” stūres atgriezīsies Blūma/Eglīša ekipāža. Ar 2. numuru startēs igauņu pilots Prīts Koiks, kurš brauks ar jaudīgo “Škoda Fabia Rally2 evo”. Tikmēr 3. starta numurs spēcīgajam jaunajam norvēģu talantam Karlam Pederam Nordstrandam ar “SRT Proto 02”.

No pašmāju ekipāžām uz starta stāsies tādi sportisti kā Kalvis Blūms/Didzis Blūms (“Mitsubishi Lancer Evo”), Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns (“Mitsubishi”), Edijs Bergmanis/Edgars Grīns (“Mitsubishi Lancer Evo IX”), Mārtiņš Ķikusts/Gundars Berķis (“Mitsubishi Lancer Evo VII”), Miks Ķenavs/Aldis Hanzens (“Mitsubishi Lancer Evo VI”), Mārtiņš Ločmelis/Harijs Vējiņš (“Subaru Impreza STI”), Edgars Balodis/Māris Šeflers (“Mitsubishi Lancer Evo VIII”), Guntis Lielkājis/Vilnis Miķelsons (“Mitsubishi Lancer Evo X”), Madars Dīriņš/Gints Lasmanis (“Honda Civic”) un citi.

Sacensības iesāksies ar diviem ātrumposmiem piektdienas, 9. augusta, vakarā, bet sestdien pa dienu risināsies vēl seši dopi. To kopējais garums sastādīs aptuveni 97 kilometrus. Rallijsprinta dalībniekiem distance īsāka – seši ātrumposmi sestdien ar kopējo garumu 60 kilometri.

Pēc aizvadītiem trim posmiem līderi Latvijas rallija čempionātā ir Emīls Blūms (LRČ1), Kerems Kazazs (LRČ2), Nadiia Soboleva (LRČ3), Isaks Hatanmā (LRČ4), Emīls Blūms (LRČ5), Viesturs Tilgass (LRČ6), Madars Dīriņš (LRČ7), Oskars Mennametss (LRČ Juniors). Latvijas rallijsprinta līderi pēc diviem posmiem ir Kerems Kazazs (RSK8) un Isaks Hatanmā (RSK9). Tikmēr Vēsturiskā rallija kausā, kur arī notikuši divi posmi, vadībā Kristaps Dzīvītis (VRK11).

Vadošie starta numuri:

Pilns dalībnieku saraksts >>

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *