Rovanpera līderis Somijas rallijā, Tanakam liela avārija

Foto: wrc.com

Pēc aizvadītas pirmās pilnās dienas pasaules rallija čempionāta Somijas posmā pirmās trīs pozīcijas ieņem “Toyota” komandas braucēji, vadībā atrodoties Kallem Rovanperam. Tikmēr smagu avāriju piedzīvoja Ots Tanaks.

Tanakam neveiksmīgs izrādījās trešais ātrumposms, kurā “Hyundai” ekipāža avarēja, aizķerot koku. Sportisti arī tika nogādāti pie mediķu personāla. Ne pilotam, ne līdzbraucējam Martinam Jarveojam traumas nav konstatētas, taču stūrmanim nakts jāpavada slimnīcā. Līdz ar to šīs sacensības viņi turpināt nevarēs. Izstājās arī Esapeka Lapi un Takamoto Katsuta.

Savukārt vadībā pēc desmit ātrumposmiem, kas notika arī mitros apstākļos, ir daļēju sezonu aizvadošais Kalle Rovanpera. Pirms tam soms uzvarēja “Tet Rally Latvia”. Astoņas sekundes zaudē WRC titula kandidāts Elfins Evanss, trešo vietu ieņem Sebastjēns Ožjē.

Sami Pajari piedzīvoja debiju “Rally1” klasē un pašlaik atrodas sestajā pozīcijā.

WRC2 kategorijā līderis ir Olivers Solbergs, kuram 24 sekundes zaudē Jari-Mati Latvala. Veterānam tā ir atgriešanās pasaules čempionāta trasē. Trešais pašlaik igaunis Roberts Virvess.

Sacensības turpinās sestdien un svētdien.

Rezultāti pēc SS10:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *